Název: Geografie závodu s přeshraničním dosahem - BHS CORRUGATED \nl{}Fertigungs, Montage, Service, s.r.o.
Další názvy: Geography of the enterprise with cross-border reach - BHS CORRUGATED Fertigungs, Montage, Service, s.r.o.
Autoři: Turnerová, Simona
Vedoucí práce/školitel: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Klika David, Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52250
Klíčová slova: průmysl;průmyslový závod;bhs corrugated fertigungs;montage;service;s.r.o.;přeshraniční spolupráce
Klíčová slova v dalším jazyce: industry;industry enterprise;bhs corrugated fertigungs;montage;service;s.r.o.;cross-border cooperation
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zaměřuje na průmyslový závod BHS CORRUGATED Fertigungs, Montage, Service, s.r.o. v Tachově a jeho řídící firmu BHS Corrugated Maschinen - und Anlagenbau GmbH ve Weiherhammeru v Německu. Na začátku práce jsou vymezeny cíle a popsána metodika práce. Dále jsou v práci vymezeny základní pojmy, které se vztahují k tématu práce. Mezi tyto pojmy patří geografie průmyslu, přeshraniční spolupráce, Česko-bavorské pohraničí a euroregiony. Následuje základní charakteristika společnosti BHS Corrugated a poté analýza tachovského závodu. V rámci analýzy BHS CORRUGATED Fertigungs, Montage, Service, s.r.o. je popsána pracovní síla závodu a také dodavatelsko-odběratelské vztahy. V práci jsou popsány lokalizační předpoklady vzniku závodu ve městě Tachov a také jaké jsou jeho dopady na okolí v současnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis focuses on the industrial enterprise BHS CORRUGATED Fertigungs, Montage, Service, s.r.o. in Tachov and its managing company BHS Corrugated Maschinen - und Anlagenbau GmbH in Weiherhammer, Germany. At the beginning of the thesis are defined the objectives and the methodology of the work is described. Furthermore, the basic concepts related to the topic of the thesis are defined. These concepts include industrial geography, cross-border cooperation, the Czech-Bavarian border region and Euroregions. This is followed by the basic characteristics of BHS Corrugated and then an analysis of the Tachov enterprise. The analysis of BHS CORRUGATED Fertigungs, Montage, Service, s.r.o. describes the workforce of the enterprise and the supplier-customer relations. The thesis describes the locational prerequisites for the establishment of the enterprise in the city of Tachov and what are its impacts on the surrounding area currently.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Simona Turnerova.pdfPlný text práce1,83 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Turnerova VP.pdfPosudek vedoucího práce397,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP Turnerova OP.pdfPosudek oponenta práce399,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52250

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.