Název: Založení a provoz živnostenského podnikání
Další názvy: Establishment and operation of a trade business
Autoři: Kadaňová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Vacík Emil, Prof. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52281
Klíčová slova: živnost;podnikatel;živnostenské oprávnění;zdravotní pojištění;sociální pojištění;fyzická osoba;daň
Klíčová slova v dalším jazyce: business;entrepreneur;business license;health insurance;social insurance;natural person;tax
Abstrakt: Cílem této práce je popsat a uvést základní informace o založení a provozu živnostenského podnikání. Součástí práce je popis vzniku a také zrušení živnostenského oprávnění. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část popisuje základní pojmy dané problematiky, druhy podmínek pro založení živnosti, druhy živností, důvody k ukončení živnosti a základní informace o živnostenské kontrole. Praktická část obsahuje popis obecného postupu, dle kterého by měla daná osoba postupovat, pokud se chce stát živnostníkem. Součástí praktické části jsou také důležité skutečnosti, na které živnostník nesmí zapomínat při provozu své činnosti. V práci je také zmíněna současná problematika velmi častého rušení živnostenského oprávnění. Práce obsahuje tabulky pro lepší nastínění tématu.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this thesis is to describe and provide basic information on the establishment and operation of a sole proprietorship. The work includes a description of the establishment and also the cancellation of a trade license. This bachelor thesis is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part describes the basic concepts of the subject, types of conditions for establishing a trade, types of trades, reasons for termination of a trade and basic information on trade control. The practical part contains a description of the general procedure a person should follow if he/she wants to become a sole trader. The practical part also includes important facts that a sole trader must not forget when running his/her business. The current issue of the very frequent revocation of trade licenses is also mentioned in the work. The work contains tables to better outline the topic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Kadan_ova__Metodika zalozeni a provozu zivnostenskeho podnikani.pdfPlný text práce690,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kadanova_VP.pdfPosudek vedoucího práce124,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kadanova_OP.pdfPosudek oponenta práce127,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52281

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.