Název: Sankce, se zaměřením na pokuty v daňovém řádu, hmotně-právních daňových a účetních předpisech a možnosti jejich prominutí
Další názvy: Sanctions, focusing on fines in the tax code, substantive tax and accounting regulations and the possibility of their waiver.
Autoři: Samcová, Ilona
Vedoucí práce/školitel: Nocar Josef, Ing.
Oponent: Hrubá Smržová Petra, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52516
Klíčová slova: sankce;pokuta;odpovědnost;daňový řád;správa daní;úrok;penále
Klíčová slova v dalším jazyce: penalty;fine;liability;tax code;tax administration;interest;penalty
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou sankčních nástrojů v daňovém právu a jejich možného promíjení. Hlavním cílem diplomové práce je zpracovat ucelený přehled o systému sankcí a jejich promíjení v daňovém právu na území České republiky. Práce byla vytvořena prostřednictvím odborné rešerše v právních předpisech, odborné literatuře a související judikatuře. V úvodu je pojednáno o základních pojmech, které souvisí s hlavním cílem práce. V samotném jádru diplomové práce je proveden detailní rozbor sankcí se zaměřením na pokuty v daňovém řádu a zároveň detailně popsány možnosti promíjení vybraných druhů pokut. Závěr práce je věnovaný vybrané judikatuře a zhodnocení současné právní úpravy.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the issue of penalty instruments in tax law and the possibility of their waiver. The main objective of the diploma thesis is to provide a comprehensive overview of the system of sanctions and their projection in tax law in the Czech Republic. The diploma thesis was created by means of expert research in legal regulations, literature and related case law. The introductory chapter briefly describes the concepts related to the main objective of the thesis. In the very core of the thesis, a detailed analysis of penalties is carried out, focusing on fines in the Tax Code, while the possibilities of projecting selected types of fines are described in detail. The diploma thesis concludes with selected case law and an assessment of the current legislation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace_Samcova.pdfPlný text práce1,07 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
POSUDEK_DP_SAMCOVA.pdfPosudek vedoucího práce135,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Samcova DP.pdfPosudek oponenta práce115,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pr.o. Samcova.pdfPrůběh obhajoby práce274,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52516

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.