Název: Gymnastická průprava pro atletickou přípravku
Další názvy: Gymnastics goal - oriented training for athletics preparatory course
Autoři: Jonášová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Kalistová Petra, Mgr.
Oponent: Salcman Václav, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52705
Klíčová slova: gymnastická průprava;atletická přípravka;mladší školní věk
Klíčová slova v dalším jazyce: gymnastic preparation;athletics preparations;primary school age
Abstrakt: Tématem mé diplomová práce je "Gymnastická průprava pro atletickou přípravku". Práce je rozdělena do dvou základních částí. První část je teoretická. Zde se nachází popis dítěte mladšího školního věku, představení gymnastiky jako nedílnou součást atletiky a dále rozdělení pohybových schopností. Druhá část je praktická a opírá se o část teoretickou. Jednotlivá cvičení jsou rozdělena dle gymnastických průprav. Následně popsána a důkladně vyfotografována. Prací jsem chtěla poukázat na důležitost gymnastických průprav v atletických přípravkách. K ověření svých hypotéz a pro tvoření práce jsem použila metodu dotazníkového šetření, které bylo určeno pro trenéry atletických přípravek v České republice. Hlavním cílem práce bylo vytvoření sborníku cvičení, který je vhodný pro děti mladšího školního věku a který slouží k rozvíjení gymnastických dovedností v atletice.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of my thesis is a "Gymnastics goal - oriented training for athletics preparatory course". The thesis is divided into two basic parts. The first part is theoretical. There is a description of a child of a younger school age, an introduction to gymnastics as an integral part of athletics and there is also a division of motor skills. The second part is practical and is based on the theoretical part. The individual exercises are divided according to the gymnastic preparations. The exercises are then described and thoroughly photographed. In my thesis, I wanted to point out the importance of gymnastic preparation in athletic preparations. To verify my hypotheses and for my thesis I have used a questionnaire survey method, which was designed for coaches of athletic preparations in Czech Republic. The main goal of the thesis was to create a collection of exercises, which is suitable for children of younger school age, and which serves to develop gymnastic skills in athletics.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Jonasova Tereza, diplomova prace, Gymnasticka pruprava pro atletickou pripravku.pdfPlný text práce3,15 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_OP_Jonasova.docxPosudek oponenta práce54,19 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
JONASOVA Tereza VP DP 2023.pdfPosudek vedoucího práce150,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jonasova T..pdfPrůběh obhajoby práce16,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52705

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.