Název: Zefektivnění provádění výrobních procesů v rámci organizační přípravy výroby
Autoři: Novikov, Konstantin
Oponent: Hořejší Petr, Doc. Ing. Ph.D.
Cidlinová Anna, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: disertační práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52766
Klíčová slova: tpv;výrobní proces;efektivita;vizualizační nástroj;metodika
Klíčová slova v dalším jazyce: technical preparation of production;production process;efficiency;visualization tool;methodology
Abstrakt: Disertační práce se zabývá tématem moderními vizualizačními nástroji a jejich využitím v průmyslové praxi, především v rámci technické přípravy výroby. Práce je koncipována tak, že z počátku obsahuje rešerši současného stavu poznání ve zkoumané oblasti. Na základě rešeršní části je definována užší oblast výzkumu a jsou stanoveny cíle a hypotézy práce. V další části je definován postup výzkumu, který vede k návrhu metodiky pro zefektivnění provádění výrobních procesů v rámci organizační přípravy výroby. V rámci návrhu metodiky budou nalezeny charakteristiky výrobních procesů, které mají vliv na výběr vhodného vizualizačního nástroje pro provádění budoucího výrobního procesu. Dále bude zkoumán vztah Proces -Nástroj tak, aby bylo možné sestavit multikriteriální funkci a logiku použití moderních vizualizačních nástrojů. Práce končí ověřením navržené metodiky a definováním přínosů, které tato práce přináší jak v teoretické rovině, tak i v oblasti praktického uplatnění metodiky v průmyslových podnicích. Výsledná metodika by měla sloužit výrobním podnikům jako pomoc při rozhodování o nasazení moderních vizualizačních nástrojů v rámci organizační přípravy výroby.
Abstrakt v dalším jazyce: The dissertation deals with the topic of modern visualization tools and their use in industrial practice, especially in the technical preparation of production. The work is designed in such a way that from the beginning, it contains a survey of the current state of knowledge in the researched area. On the basis of the research part, a narrower area of research is defined and the goals and hypotheses of the work are determined. In the next part, the research procedure is defined, which leads to the design of a methodology for making production processes more efficient as part of the organizational preparation of production. As part of the design of the methodology, the characteristics of the production processes will be found, which influence the selection of a suitable visualization tool for the implementation of the future production process. Furthermore, the Process-Tool relationship will be investigated so that it is possible to construct a multi-criteria function and the logic of using modern visualization tools. The work ends by verifying the proposed methodology and defining the benefits that this work brings both on a theoretical level and in the field of practical application of the methodology in industrial enterprises. The resulting methodology should serve manufacturing companies as an aid in deciding on the deployment of modern visualization tools as part of the organizational preparation of production.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KPV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Novikov_22.pdfPlný text práce4,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodnoceni skolitele.pdfPosudek vedoucího práce570,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudok Novikov oponent Holla.pdfPosudek oponenta práce1,1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Protokol z obhajoby DisP_Novikov.pdfPrůběh obhajoby práce633,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52766

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.