Název: Výstavní dokumentární soubor se sociální tématikou
Další názvy: Exhibition documentary collection on a social theme
Autoři: Vegelin, Dmitry
Vedoucí práce/školitel: Jarcovjáková Libuše, Mgr.
Oponent: Aubrecht Vojtěch, MgA.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52830
Klíčová slova: dokumentární / výstavní / soubor / divadlo / loutky / zákulisí / představení / alfa / herce / reportáž
Klíčová slova v dalším jazyce: documentary / exhibition / ensemble / theatre / puppets / backstage / performance / alfa / actors / reportage
Abstrakt: Můj dokumentární soubor fotografií je o zákulisí života lidí, kteří pracují v loutkovém divadle Alfa v Plzni. S herci a štábem jsem strávil několik měsíců a fotil jsem od prvních zkoušek představení O zlaté rybce až po den premiéry. Také jsem fotografoval proces nahrávání zpěvu herců pro hudební mezihry a tiskovou konferenci pro média. Mým záměrem je přiblížit lidem loutkové divadlo obecně a také osobnosti jeho zaměstnanců. V dnešní době se veřejnost o tento typ kulturních aktivit tolik nezajímá, takže do divadla, a zejména do loutkového, dnes už tolik lidí nechodí. Navíc ani mezi herci není práce s loutkami tak rozšířená a je dnes mnoho těch, kteří v tomto oboru prostě pracovat nechtějí, což je častý problém i v Alfě. Snažil jsem se tedy ponořit do zákulisí života tohoto divadla a zachytit časově náročný proces přípravy velkého počtu lidí na představení i jejich vzájemný přátelský vztah. Můj dokumentární soubor černobílých fotografií bude prezentován jako výstava v podobě několika velkoformátových tisků a také jako doprovodná kniha s ostatními fotografiemi.
Abstrakt v dalším jazyce: My documentary set of photographs is about the backstage life of those people who work in the Alfa puppet theatre in Pilsen, Czech Republic. I spent a few months with the actors and the crew taking pictures from the first rehearsals of the performance ?About the Goldfish? to the day of the premiere. Also I photographed the process of recording the actors' singing for the musical interludes and a press conference for the media. My idea is to attract people's attention to puppet theatres in general and to its employees' personalities as well. Nowadays public is not that interested in this type of cultural activity, so not that many people go to the theatre these days, especially puppet theatres. Moreover, even among actors, working with puppets is not so common, and there are now many who simply do not want to work in this field, which is a common problem, including in Alfa. So I tried to immerse myself in the behind-the-scenes life of this theatre and capture the time-consuming process of preparing a large number of people for a show, as well as their friendly attitude towards each other. My documentary set of black and white photographs will be presented as an exhibition in the form of several large-format prints, as well as an accompanying book with the rest of the photos.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace Vegelin.pdfPlný text práce10,97 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vegelin_v.docxPosudek vedoucího práce37,89 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Vegelin_o_AUB.docxPosudek oponenta práce34,19 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Vegelin.pdfPrůběh obhajoby práce104,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52830

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.