Název: Lidé horního Žižkova
Další názvy: People of the upper Žižkov
Autoři: Vokurková, Bára
Vedoucí práce/školitel: Jarcovjáková Libuše, Mgr.
Oponent: Zbořilová Zuzana, MgA. Ing. arch.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52831
Klíčová slova: žižkov;lidé;atmosféra;čtvrť;alkohol;komunita;hospoda;publikace;fotografie;subjektivní dokument
Klíčová slova v dalším jazyce: žižkov;people;atmosphere;district;alcohol;community;pub;publication;photo;subjective documentary
Abstrakt: Na svou bakalářskou práci jsem vytvořila subjektivní dokument s názvem Můj Žižkov. V průběhu půl roku jsem pobývala na Žižkově a dokumentovala místní komunitu lidí, kterou jsem měla tu čest poznat za posledních pět let, co zde pracuji v restauraci. Celý dokument má ukázat to, jak já vnímám Žižkov. Myslím, že toto místo zůstalo malou vesnicí. Všichni se zde navzájem znají a vždy si rádi pomůžou. Touto publikací bych vás chtěla pozvat na Žižkov, abyste mohli zažít trochu místního života alkoholiků, pankáčů, servírek a kamarádů. V publikaci najdete 48 černobílých fotografií z různých míst na Žižkově. Dále je publikace doplněna o krátké výroky různých lidí ze Žižkova. Druhou částí mé práce jsou výstavní fotografie, které jsou vybrané z publikace, aby vás uvedli do příběhu dřív, než otevřete knihu. Když si budete knihu prohlížet, představte si nekonečný hluk lidí v hospodě, výborné pivo a skvělou společnost. A jste na Žižkově, který nikdy nespí.
Abstrakt v dalším jazyce: For my Bachelor thesis I created a subjective documentary called My Žižkov. Over the course of six months I stayed in Žižkov and documented the local community of people, whom I have had the chance of getting to know over the last five years I have worked in a restaurant here. The whole documentary is meant to show how I view Žižkov. I think this place has remained a small village. Everyone here knows each other and is always happy to help each other. With this publication I would like to invite you to Žižkov so that you can experience a little local life of alcoholics, punks, waitresses and friends. In the publication you will find 48 black and white photographs from various locations on Žižkov. Furthermore, the publication is accompanied by short statements by individual people from Žižkov. Then I have exhibition photos that are selected from the publication to introduce you to the story before you open the book. If you're going to look at the book, imagine the endless noise of the people in the pub, the excellent beer and the great company. And you're on Žižkov, which never sleeps.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_pruvodni_zprava_Vokurkova.pdfPlný text práce21,86 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vokurkova_v.docxPosudek vedoucího práce37,75 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Vokurkova_o.docxPosudek oponenta práce35,32 kBMicrosoft Word XMLZobrazit/otevřít
Vokurkova.pdfPrůběh obhajoby práce103,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52831

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.