Title: ILUSTROVANÁ KNIHA PRO STARŠÍ MLÁDEŽ/ V KOMBINACI S KOMIKSOVÝMI PRVKY
Authors: Jačků, Leo
Advisor: Kohoutová Marie, MgA.
Referee: Trnka Pavel, MgA. Mgr.
Issue Date: 2023
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53125
Keywords: dystopie;utopie;strana;totalita;režim;outsider;konflikt;masky;přetvářky;lži;mašinérie;strach;obavy;rozpolcenost;démon;policie;otázky;volba;pochyby;úsměvy;euforie;reklamy;slogany;firma;společnost
Keywords in different language: happy;face;mask;conflict;society;problems;city;rebellion;secret;totality;system;failure
Abstract: Happy City - známé též jako Šťastné město - je místem nebývalého rozkvětu, přímým splněným snem. Ulice s východem slunce energicky ožívají a neutichají, ani když padne noc. Neexistuje důvod, proč nevyužít každé volné chvíle. JEN BLÁZEN BY SE NEVESELIL. KDO NESTRÁDÁ, NESMUTNÍ! Zdejším obyvatelům se na tváři usadil stálý úsměv a nic jim nechybí. Jak by také mohlo? Žijí přece v samém srdci planety, kde jsou tajná přání předem vyslyšena. Jen zde stoupají astronomicky k výšinám již od narození. Jsou na samé špici, ale na nikoho neshlíží shora. Rozdíly ve společnosti nemají co dělat. Tito lidé se řídí jen jedním! Slogany společnosti Happy Face jsou zaručenými vstupenkami na kolotoč štěstí. Není to snadné? Stačí se přidat k Happy programu. Na registrované nositele čeká spousta výhod a slastná vlna euforie. Úsměvy zaplaví svět a posvítí si na temná zákoutí Vašich domovů. Nic neohrozí pokrok a bezpečí populace. S Happy Face totiž nejste, ani nebudete sami. Že pořád nevěříte? Občan číslo NR-210893/HC, neregistrovaný archivník společnosti Happy Face a nenositel, také ne... Happy Face je knihou, ve které naleznete kombinaci prózy, ilustrace a komiksu v jednom uceleném díle. Skrze metaforu Vám prezentuji své vnitřní obavy, strachy a traumata. Tato práce vznikla jako určitá forma arteterapie, která mě měla osvobodit od skličujících myšlenek, jež mě, v podobě vnitřních démonů, pronásledovaly podobně jako hlavního protagonistu z mé utopicky vyhlížející dystopie.
Abstract in different language: NR-210893/HC is very frustrated young man. He's living in the best location on Earth - Happy City - yet he's never been genuinely happy. People that surround him are always so euphoric it shakes his core. They are going trough life absolutelly effortlessly, with bright future right above their heads. That's what they're told, what they dream about. Everything seems a way better with a smiling mask on. But not for our man. Happy Face TM company which took over the world is now his own personalized hell Join him to find out what it's like to be the last sober one, all alone against the teriffing society. I chose doing an authentic illustrated young adult book in combination with comic elements for my bachelor's work. Happy Face is a dystopian and metaphorical story that represents my inner feelings about the age we live in. It shows this reality is really nothing but an act. That it is all about putting a happy face on just to fit in.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Jacku_PRUVODNI_ZPRAVA.pdfPlný text práce3,59 MBAdobe PDFView/Open
JACKU.docPosudek oponenta práce53 kBMicrosoft WordView/Open
JACKU_0.docPosudek vedoucího práce55,5 kBMicrosoft WordView/Open
JACKU.pdfPrůběh obhajoby práce30,22 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/53125

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.