Název: Seznamovací kurzy na základních školách
Další názvy: Orientation period in elementary school
Autoři: Hůrková, Karolína
Vedoucí práce/školitel: Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
Oponent: Klimtová Václava, Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53228
Klíčová slova: seznamovací kurzy;základní škola;klima školní třídy;skupinová dynamika;sociálně psychologický výcvik
Klíčová slova v dalším jazyce: orientation period;primary school;school classroom climate;group dynamics;social psychological training
Abstrakt: Diplomová práce s názvem Seznamovací kurzy na základních školách se zabývá analýzou podoby seznamovacích kurzů v oblasti Plzeňska. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy spjaté s problematikou školní třídy jako sociální skupiny, sociálně psychologickým výcvikem jako jedním z možných způsobů pojetí seznamovacího kurzu a pojmem seznamovací kurz zhlediska přípravy, cílů a výcvikových technik. Praktická část práce je zaměřena na výzkumné šetření, pomocí kterého byl vyřešen stanovený výzkumný problém: Jaká je podoba seznamovacích kurzů na základních školách v oblasti Plzeňska? Za pomoci výzkumného nástroje dotazníku byli osloveni respondenti, kteří jsou zastupování kompetentními zástupci základních škol. Součástí práce je předložený návrh na program seznamovacího kurzu, který může sloužit jako inspirace základním školám, které v současné době seznamovací kurzy nepořádají.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis entitled "Orientation Period at Primary Schools" deals with the analysis of the situation of organizing dating courses in the Pilsen region. The thesis contains theoretical and practical part. The theoretical part defines the basic concepts related to the issue of the school class as a social group, social psychological training as one of the possible ways to conceptualize an orientation perion and the concept of an orientation period in terms of preparation, objectives and training techniques. The practical part of the thesis is focused on the research investigation, by means of which the set research problem was solved: What is the form of orientation period in primary schools in the Pilsen region? Using the research instrument of a questionnaire, respondents consisting of competent representatives of primary schools were approached. The diploma thesis includes a proposal for a programme of an orientation period, which can serve as an inspiration for primary schools that currently do not organise these types of courses.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Hurkova_Karolina.pdfPlný text práce3,99 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hurkova VP.pdfPosudek vedoucího práce206,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hurkova OP059.pdfPosudek oponenta práce108,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hurkova O058.pdfPrůběh obhajoby práce21,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53228

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.