Název: Veřejnoprávní smlouvy
Další názvy: Public contracts
Autoři: Pitra, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Triner Petr, JUDr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53404
Klíčová slova: subordinační smlouvy;koordinační smlouvy;smlouvy mezi účastníky;verejnopravni smlouvy;uzavírání a změna veřejnoprávních smluv;spory a jejich řešení;spravni rad.
Klíčová slova v dalším jazyce: subordination contracts;coordination contracts;contracts between parties;public contracts;conclusion and amendment to public contracts;disputes and their solutions;the administrative procedure code.
Abstrakt: Jako téma této diplomové práce byly zvoleny veřejnoprávni smlouvy. Těm se práce věnuje nejprve v teoretické rovině, následně v rovině jejich praktického využívání v Plzeňském kraji. První, teoretická, část diplomové práce je zaměřena na samu právní úpravu a přístup právní teorie k veřejnoprávním smlouvám. Pozornost je věnována nejen hmotněprávní úpravě, ale také jejich procesní úpravě dle platného správního řádu. Práce shrnuje jejich zákonem vyžadované náležitosti, věnuje se jejich členění dle řady uznávaných autorit správního práva. Poté je prostor v práci věnován rozdílům a specifikům jednotlivých typů smluv - pozornost je zaměřena na smlouvy subordinační, koordinační a také na tzv. smlouvy mezi účastníky. Druhá část práce je věnována praktickému využívání veřejnoprávních smluv v praxi Plzeňského kraje. Po celkovém pohledu (z hlediska statistiky ministerstva vnitra) je důraz kladen na veřejnoprávní smlouvy uzavírané v rámci Plzeňského kraje.
Abstrakt v dalším jazyce: Public contracts were chosen as the topic of this thesis. They are first explained on the theoretical level, followed by their practical use in the Pilsen Region. The theoretical part of the thesis focuses on legislation and the relationship of legal theory with public contracts. Attention is paid not only to substantive legal regulation, but also their procedural adjustment according to the applicable administrative regulations. The work summarizes their requirements set by law, and deals with their categorization according to a number of recognized authorities of administrative law. After that, attention is given to the differences and specifics of individual types of contracts - mainly on subordination and coordination contracts, as well as on so-called contracts between participants. The second part of the work is dedicated to the practical use of public contracts in the Pilsen Region. After an overall view (from the point of view of statistics of the Ministry of the Interior), the emphasis is placed on public contracts concluded within the Pilsen region.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Pitra DP Verejnopravni smlouvy.pdfPlný text práce4,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pitra - posudek VP 23.pdfPosudek vedoucího práce646,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pitra - posudek OP 23.pdfPosudek oponenta práce356,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pitra - protokol DP 23.pdfPrůběh obhajoby práce327,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53404

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.