Název: Rozdíly v senzitivitě a specifikace histochemických barvení určených k identifikaci mikroorganismu Helicobacter pylori v biopsii sliznice žaludku.
Další názvy: Differences in sensitivity and specifications of histochemical stains designed to identify the microorganism Helicobacter pylori in a biopsy of the gastric mucosa.
Autoři: Brumovská, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Ondič Ondrej, MUDr. Ph.D.
Oponent: Čedíková Miroslava, MUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53494
Klíčová slova: helicobacter pylori;žaludek;gastritida;histochemie;barvení dle giemsy;impregnační metoda warthin-starry
Klíčová slova v dalším jazyce: helicobacter pylori;stomach;gastritis;histochemistry;giemsa stain;impregnation method warthin-starry
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje průkazu infekce sliznice žaludku mikroorganismem Helicobacter pylori za pomoci histochemických barvení. Jedná se o metodu barvení dle Giemsy a stříbřící metodu Warthin-Starry. Metoda impregnace dle Warthin-Starryho byla prokázána jako senzitivnější metoda k průkazu Helicobacter pylori.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the demonstration of gastric Helicobacter pylori infection by using two different histological stains namely the Giemsa staining method and the Warthin-Starry silvering method. The Warthin-Starry impregnation method has been shown to be a more sensitive method for detecting Helicobacter pylori in the gastric mucosa.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Brumovska_Barbora_ZL_BP.pdfPlný text práce1,45 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brumovska_VP.pdfPosudek vedoucího práce320,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brumovska_OP.pdfPosudek oponenta práce324,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Brumovska.pdfPrůběh obhajoby práce371,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53494

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.