Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorChýlová Helena, Doc. PaedDr. Ph.D.
dc.contributor.authorKollerová, Lucie
dc.contributor.refereeMálková Jitka, PaedDr. Ph.D.
dc.date.accepted2023-6-16
dc.date.accessioned2023-08-02T10:45:15Z-
dc.date.available2022-6-10
dc.date.available2023-08-02T10:45:15Z-
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-3-28
dc.identifier92783
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/53525-
dc.description.abstractTématem této bakalářské práce je současný sociolekt v gastronomii. Cílem bylo shromáždit jazykový materiál pro tvorbu slovníku sociolektu a jeho analýza. V teoretické části je popsána stratifikace národního jazyka a jsou definovány pojmy sociolekt, slang, argot a profesní mluva. Praktickou část tvoří slovník sociolektu a jeho analýza. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru.cs
dc.format46 s., II s. (80 148 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectstratifikace národního jazykacs
dc.subjectsociolektcs
dc.subjectslangcs
dc.subjectprofesní mluvacs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectslovotvorbacs
dc.titleSoučasný sociolekt v gastronomiics
dc.title.alternativeContemporary sociolect in gastronomyen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická
dc.thesis.degree-programČeský jazyk se zaměřením na vzdělávání
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe topic of this bachelor's thesis is contemporary sociolect in gastronomy. The main aim was to collect linguistic material to analyse the sociolect. In the theoretical part, the stratification of the national language is described and the terms sociolect, slang, argot and professional language are defined. The practical part consists of the sociolect dictionary and its analysis. The results of the analysis are summarized in the conclusion.en
dc.subject.translatedstratification of the national languageen
dc.subject.translatedsociolecten
dc.subject.translatedslangen
dc.subject.translatedprofessional languageen
dc.subject.translatedgastronomyen
dc.subject.translatedword formationen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace-KOLLEROVA.pdfPlný text práce637,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_malkova.pdfPosudek oponenta práce380,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_chylova.pdfPosudek vedoucího práce436,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
2023_kollerova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce78,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53525

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.