Název: Dopady stravování na životní prostředí
Další názvy: Certain diets and their environmental impact
Autoři: Sazimová, Klára
Vedoucí práce/školitel: Ščerba Eduard, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/54221
Klíčová slova: životní prostředí;strava;veganství;živočišná strava;rostlinná strava;uhlíková stopa;skleníkové plyny;methan.
Klíčová slova v dalším jazyce: environment;diet;veganism;animal-based diet;plant-based diet;carbon footprint;greenhouse gases;methane
Abstrakt: Práce se zabývá dopady stravování na životní prostředí. Teoretická část vymezuje základní pojmy vztahující se k dané problematice. Zabývá se také jednotlivými složkami životního prostředí, které jsou stravováním ohroženy. Dále nabízí způsoby, které mohou tento dopad snížit. praktická část pomocí dotazníkové šetření zjišťuje postoj respondentů k dopadům jejich stravování na životní prostředí.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis deals with diet-related environmental impact. The theoretical part of this thesis works with the basic terminology related to the topic and it also offers ways to mitigate said impact. The practical part of this thesis analyzes the data collected via a questionnaire.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (CBG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Sazimova_Bakalarska_prace_2023 (2).pdfPlný text práce1,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sazimova_o.pdfPrůběh obhajoby práce699,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sazimova_oponent.pdfPosudek oponenta práce183,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sazimova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,74 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54221

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.