Název: Dvacet let moderních trendů v přípravě učitelů fyziky
Autoři: Kéhar, Ota
Citace zdrojového dokumentu: KÉHAR, O. (ed.) Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 10: Jak se za 20 let změnila výuka fyziky?, Srní 2023, s. 10-30.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: conferenceObject
konferenční příspěvek
URI: https://kof.zcu.cz/ak/trendy/10/sbor/ModerniTrendy10_sbornik.pdf
http://hdl.handle.net/11025/54305
ISBN: 978-80-261-1159-7
Klíčová slova: Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky;konference;historie
Klíčová slova v dalším jazyce: Contemporary Trends in Physics Teacher Education;conference;history
Abstrakt: Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky je vědecká konference s mezinárodní účastí (zatím se pokaždé podařilo získat zahraniční účastníky, ať se jednalo o pasivní nebo aktivní účast; byli ze Slovenska, z Polska, z Německa, z Rakouska či ze Slovinska) určená jednak odborníkům, kteří se zabývají teoretickými otázkami didaktiky fyziky, ale také učitelům všech stupňů a typů škol včetně fakult připravujících učitele fyziky. První ročník této konference se konal v hotelu Srní ve stejnojmenné obci Srní v okrese Klatovy v dubnu 2003. Devátý ročník se uskutečnil v dubnu 2019 v hotelu Šumava v Amálině údolí nedaleko Kašperských Hor. Jubilejní desátý ročník se z důvodu pandemických opatření několikrát odkládal (původně měl být tradičně po dvou letech, v lichém roce, tedy v dubnu 2021). Nakonec bylo nutné změnit i místo konání (hotel Šumava v Amálině údolí je totiž dlouhodobě uzavřen pro veřejnost a je vyčleněn pro účely ministerstva vnitra). Proto se účastníci na přelomu dubna a května 2023 sešli na stejném místě, kde to všechno před 20 lety začalo. Pojďme si připomenout jednotlivé ročníky moderních trendů a podívat se na pár statistických čísel.
Abstrakt v dalším jazyce: Contemporary Trends in Physics Teacher Education is a scientific conference with international participation (so far, foreign participants participated on all conferences, both passively or actively, from Slovakia, Poland, Germany, Austria, and Slovenia). Conference is intended for experts dealing with theoretical questions of didactics of physics, as well as teachers from all levels and types of schools, including faculties preparing physics teachers. The first conference took place at the Srní Hotel in the village Srní in the Klatovy District in April 2003. The ninth one was held in April 2019 at the Šumava Hotel in the Amálie Valley near Kašperské Hory. Due to pandemic measures, the tenth conference had to be postponed multiple times (originally scheduled for April 2021, traditionally held every two years in an odd year). The venue had to be changed as well (the Šumava Hotel in the Amálie Valley has been closed to the public for an extended period and it is designated for the purposes of the Ministry of the Interior). Therefore, participants gathered in late April and beginning of May 2023 at the same place where it all started 20 years ago. Let us now recall each conference and see some statistics.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni, autoři
Vyskytuje se v kolekcích:Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 10
Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 10

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ModerniTrendy10_sbornik_uvod+tiraz.pdfPlný text1,03 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ModerniTrendy10_sbornik-10-30.pdfPlný text1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54305

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.