Název: Realizace experimentální sítě s ZigBee
Další názvy: Realization of the experimental ZigBee network
Autoři: Bělohoubek, Jan
Vedoucí práce/školitel: Čengery, Jiří
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/5484
Klíčová slova: bezdrátové senzorické sítě;ZigBee PRO;síťová topologie;IEEE 802.15.4;Z-Stack;RC2400HP;CC2530;UART;SoC
Klíčová slova v dalším jazyce: wireless sensor networks (WSN);ZigBee PRO;mesh topology;IEEE 802.15.4;Z-Stack;RC2400HP;CC2530;UART;SoC
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá použitím sítě ZigBee v projektu hasičského obleku KET FEL ZČU. První část pojednává obecně o bezdrátových senzorických sítích. Hlavní část je zaměřena na realizaci experimentální sítě ZigBee použitelné v daných podmínkách. Ve vytvořené síti jsou všechna zařízení jednoznačně identifikována, přestože je použito stochastické ZigBee adresování. Data mohou být přenášena z vybraných uzlů směrem ke koordinátoru. Příkazy je možné doručit vybranému zařízení v síti. Jako hardwarová platforma posloužily moduly RC2400HP (založené na TI SoC CC2530) umístěné na vývojových deskách. Vizualizace stavu sítě a rozhraní pro zasílání příkazů je implementováno v grafické aplikaci pro PC.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the usability of ZigBee network in fire suit project realized by KET FEL ZČU. First part of this text is about wireless sensor networks and ZigBee technology in general. The main part covers realization of the experimental ZigBee network usable in given conditions. In realized network all devices are clearly identified, even though ZigBee stochastic addressing is used. Data can be transferred from intended nodes to coordinator and command may be delivered to specified device. As hardware platform served RC2400HP modules (based on TI SoC CC2530) placed on development boards. Network status visualization and interface for sending commands is implemented in graphical application for PC.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Belohoubek.pdfPlný text práce12,3 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A09B0510Pposudek.pdfPosudek vedoucího práce407,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A09B0510Pprubeh.pdfPrůběh obhajoby práce180,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5484

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.