Název: Finanční situace zvoleného podnikatelského subjektu
Další názvy: Financial situation of the selected business entity
Autoři: Nováková, Nicole
Vedoucí práce/školitel: Komorousová Veronika, Ing. Ph.D.
Oponent: Vacík Emil, Prof. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/56050
Klíčová slova: finanční situace;finanční analýza;podnik
Klíčová slova v dalším jazyce: the financial situation;financial analysis;business entity
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na aplikování finanční analýzy, jejíž výsledky vedou ke zhodnocení finanční situace v konkrétním podniku. Cílem práce je zhodnotit finanční situaci zvoleného podnikatelského subjektu v období let 2017 až 2022. Tato bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a každá z částí obsahuje 2 kapitoly. V teoretické části je popsán účel a smysl finanční analýzy, z jakých zdrojů vychází a jaké metody a ukazatele se v rámci finanční analýzy používají. V následující praktické části práce je nejprve představen vybraný podnik, na který je následně aplikována finanční analýza dle teoretických poznatků. Výsledky finanční analýzy jsou v poslední kapitole zhodnoceny a zároveň jsou zde uvedena možná doporučení pro zlepšení finanční situace konkrétního podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis is focused on the application of financial analysis, the results of which lead to an evaluation of the financial situation in a specific company. The goal of the thesis is to evaluate the financial situation of the selected business entity in the period from 2017 to 2022. This bachelor's thesis is divided into a theoretical and a practical part, and each part contains 2 chapters. The theoretical part describes the purpose and meaning of financial analysis, what sources it comes from, and what methods and indicators are used in financial analysis. In the following practical part of the work, a selected business entity is first presented, to which a financial analysis is then applied according to theoretical knowledge. The results of the financial analysis are evaluated in the last chapter, and at the same time, possible recommendations for improving the financial situation of specific company are presented here.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP-Financni situace zvoleneho podnikatelskeho subjektu-Novakova Nicole.pdfPlný text práce2,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_NovakovaN_VP.pdfPosudek vedoucího práce128,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_NovakovaN_OP.pdfPosudek oponenta práce128,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56050

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.