Název: | Podnikání v gastronomii ve vybraných oblastech Podbrdska |
Další názvy: | Business in gastronomy in selected areas in Podbrdsko |
Autoři: | Viktorová, Oksana |
Vedoucí práce/školitel: | Pešík Jiří, Ing. et Ing. |
Oponent: | Pavlák Miroslav, Ing. Ph.D. |
Datum vydání: | 2024 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/56186 |
Klíčová slova: | podnikání;podnikatel;gastronomie;podnikání v gastronomii;podbrdsko |
Klíčová slova v dalším jazyce: | business;businessman;gastronomy;business in gastronomy;podbrdsko |
Abstrakt: | Tématem bakalářské práce je Podnikání v gastronomii ve vybraných oblastech Podbrdska. Cílem práce je přispět k porozumění dynamice gastronomického průmyslu v tomto regionu. Teoretická část je sepsána na základě literárních a internetových zdrojů, zaměřuje se na pojem podnikatel, venkovskou oblast a na gastronomii. V empirické části jsou uvedeny rozhovory s podnikateli, kteří v této oblasti působí. Rozhovory poskytnou náhled na výzvy, kterým majitelé podniků čelili, a vysvětlí jejich rozhodování v daných situacích. V další části se nachází dotazníkové šetření, které má za cíl lepší porozumění preferencím a chování zákazníků. Rozhovory probíhaly skrze osobní schůzku celkem s devíti podnikateli a dotazníkové šetření online se 150 respondenty. Na základě výsledků je sepsáno doporučení. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The topic of the bachelor thesis is Business in Gastronomy in selected areas of Podbrdsko. The aim of the thesis is to contribute to understanding the dynamics of the gastronomic industry in this region. The theoretical part is based on literary and online sources, focusing on the concept of entrepreneurship, rural areas, and gastronomy. The empirical part includes interviews with entrepreneurs operating in the area. The interviews provide insight into the challenges faced by business owners and explain their decision-making in specific situations. The next section contains a questionnaire survey aimed at better understanding customer preferences and behavior. The interviews were conducted in person with a total of nine entrepreneurs, and the questionnaire survey was conducted online with 150 respondents. Based on the results, recommendations are formulated. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
bakalarska_prace_viktorova_oksana.pdf | Plný text práce | 2,07 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Viktorova Oksana_o.pdf | Posudek oponenta práce | 115,57 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Viktorova Oksana.pdf | Posudek vedoucího práce | 169,5 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 38,67 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/56186
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.