Název: | Možnosti podnikání formou franchisingu |
Další názvy: | Franchise business opportunities |
Autoři: | Hauerová, Michaela |
Vedoucí práce/školitel: | Taušl Procházková, Petra |
Oponent: | Čabrada, Ondřej |
Datum vydání: | 2014 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/13358 |
Klíčová slova: | franchising;franchisant;franchisor;franchisingový koncept |
Klíčová slova v dalším jazyce: | franchising;franchisor;franchisee;franchise concept |
Abstrakt: | Bakalářská práce je zaměřena na představení franchisingu v podmínkách České republiky a na porovnání tohoto konceptu s vybranými zahraničními zeměmi. Dále je v práci představena společnost J. J. Darboven zabývající se prodejem kávy. Společnost uvažuje o zavedení vlastních franchisingových kaváren J. J. Darboven Coffee Shop v České republice. Na základě této úvahy je vypracován návrh vhodného franchisingového konceptu. Součástí navrženého konceptu je odhad simulovaného rozpočtu kavárny na jeden rok. Na základě zjištěných poznatků jsou vyhodnocena možná rizika spojená s tímto typem podnikání. V závěru práce je navržený koncept zhodnocen. Koncept bude sloužit společnosti při rozhodování, zda kavárny v České republice zavést či nikoliv. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The bachelor thesis is focused on the introduction of franchising in the Czech Republic and its comparison with selected countries. J. J. Darboven, a company engaged in the sale of coffee, is then introduced. The company is considering own franchise system by launching franchise cafes J. J. Darboven Coffee Shop in the Czech Republic. A proposal of a suitable franchise concept is then prepared on the basis of this consideration. One part of the proposed draft is focused on estimation of the simulated one year cafes' budget. Based on the obtained results, possible risks associated with this type of business are evaluated. In conclusion, the whole proposed concept is evaluated. The concept will serve J. J. Darboven company in its decision making whether to open its cafes in the Czech Republic or not. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP_Hauerova.pdf | Plný text práce | 1,12 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_hauerova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 682,34 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_hauerova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 641,35 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
hauerova.PDF | Průběh obhajoby práce | 720,29 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/13358
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.