Název: Problematika vzniku malého podniku - realizace konkrétního podnikatelského záměru
Další názvy: The issue of the emergence of small business the implementation of specific business plan
Autoři: Štengl, Martin
Vedoucí práce/školitel: Hofman, Jiří
Oponent: Šlechtová, Yvona
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13398
Klíčová slova: plánování projektu;volba právní formy;občanské sdružení;SWOT analýza;společnost s ručením omezeným
Klíčová slova v dalším jazyce: project planing;choice type of company;civil association;SWOT analysis;company with limited liability
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na problematiku volby vhodné právní formy, dle plánované činnosti a aktuálního stavu zakládajících osob. Práce je psaná z pohledu zakládající fyzické osoby. Problematika se konkrétně zabývá projekty pořádání hudebních festivalů a veškerých činností plynoucích z těchto aktivit. Jako ideální právní forma pro tuto činnost je kombinace občanského sdružení a společnosti s ručením omezeným. Další oblastí, kterou se tato práce zabývá, je identifikace rizik, příležitostí, silných a slabých stránek společnosti na základě SWOT analýzy a konkurenceschopnost. Ze SWOT analýzy vyplývá, že společnost má dobré postavení vzhledem k vnějším vlivům naopak u vnitřních vlivů nastává problém rovnostářského uspořádání struktury (absence vedení). Na základě zjištěných informací je společnost schopná konkurovat i mnohem zkušenějším a větším společnostem díky nižším provozním nákladům.
Abstrakt v dalším jazyce: Presenting work is aimed at problems the right choice type of company, according to planing activities and actual founders situation. The work is written from point of individual founder (person). Problems are specifically occupy organizing of music festivals and all activities around this festivals. Like the best type of company for this activities is combinations of civil association and company with limited liability. Next sphere, which is occuping by this work, is identification company´s: strenghts, weaknesses, oppurtunities and threats based on SWOT analysis and competitiveness. From SWOT analysis emerge, that company has good position, if we talk about external aspects, but on the other hand in interlal aspects are problems with egalitarian company structure (doesn´t exist director). On base of finding out informations company is able to compete with biger and more experienced companies because of lower running costs.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP-Martin Stengl.pdfPlný text práce4,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stengl v..pdfPosudek vedoucího práce266,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stengl o..pdfPosudek oponenta práce240,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Stengl ob..pdfPrůběh obhajoby práce127,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13398

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.