Název: Využití myostimulačního účinku fyzikální terapie v léčbě poúrazových a artrotických poruch kolenního kloubu.
Další názvy: Use of myostimulation and physicacal therapy in the treatment of posttraumatic knee joints and knee arthritis disorders.
Autoři: Fialová, Barbora
Vedoucí práce/školitel: Vonásek, Ivo
Oponent: Pitr, Karel
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14058
Klíčová slova: myostimulace;poúrazové poruchy kolenního kloubu;léze LCA;gonartróza
Klíčová slova v dalším jazyce: myostimulation;post-traumatic knee joint disorders;lesions LCA;gonarthrosis
Abstrakt: Téma mé bakalářské práce je využití myostimulačního účinku fyzikální terapie v léčbě poúrazových a artrotických poruch kolenního kloubu. Moje bakalářská práce je rozdělena na dvě části: na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje obecné poznatky o anatomii a biomechanice kolenního kloubu, dále v ní informuji čtenáře o poúrazových poruchách kolenního kloubu a gonartróze. Poté se v teoretické části zabývám fyzikální terapií, převážně moystimulačním účinkem a elektrogymnastikou. V praktické části mé bakalářské práce porovnávám dvě skupiny pacientů: stimulovanou a nestimulovanou skupinu pacientů. Každou skupinu tvoří deset pacientů s různými poúrazovými poruchami kolenního kloubu a gonartrózou. Ve stimulované skupině pacientů je převládající diagnóza léze LCA a v nestimulované skupině pacientů je stejný počet pacientů s gonartrózou jako s lézí LCA(4 a 4 pacienti).
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of my bachelor´s thesis is the use of myostimulation and physicacal therapy in the treatment of post-traumatic knee joint and knee arthritis disorders. My bachelor´s thesis is divided into two parts: a theoretical and a practical part. The theoretical part consists of general knowledge about the anatomy and biomechanics of the knee joint and about post-traumatic disorders of the knee and the gonarthrosis. Then I deal with the physicacal therapy, mainly with the myostimulation effect.and electrogymnastics. I compare two groups of patiens in the practical part: a stimulated and a non-stimulated group of patients. There are ten patients in each group with various post-traumatic knee joint disorders and the gonarthrosis. A dominant diagnosis in the stimulated group is the LCA lesion and there is the same number of the gonartrosis and LCA lesions in the non-stimulated group (4 and 4 patients).
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BC- prace.pdfPlný text práce1,91 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova - posudek vedouciho prace.pdfPosudek vedoucího práce73,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova - oponenstky posudek.pdfPosudek oponenta práce458,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova.pdfPrůběh obhajoby práce437,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14058

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.