Název: Aplikace IAS/IFRS ve vybraném podniku
Další názvy: Application of IAS/IFRS in selected company
Autoři: Menclová, Gabriela
Vedoucí práce/školitel: Hinke, Jana
Oponent: Zborková, Jitka
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14609
Klíčová slova: mezinárodní standardy účetního výkaznictví;české právní předpisy;Česká pošta;finanční analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: international financial reporting standards;czech legislation;Czech post;financial analysis
Abstrakt: Předmětem této práce je srovnání principů uznávání, oceňování a vykazování základních prvků účetní závěrky podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a zhodnocení vlivu obou účetních systémů na finanční analýzu podnikatelského subjektu. První část práce je zaměřena na teoretické předpoklady pro uznání, oceňování a vykazování základních složek účetní závěrky dle českých právních předpisů a dle IAS/IFRS. Také jsou zde popsány hlavní rozdíly těchto účetních systémů, které budou mít vliv na účetní závěrku zvoleného podniku. Praktická část práce je věnována implementaci principů IAS/IFRS ve státním podniku Česká pošta a zhodnocení vlivu, jež tato implementace bude mít na účetní závěrku. V závěru práce je proveden výpočet a srovnání poměrových ukazatelů z účetních výkazů společnosti sestavených na základě českých právních předpisů a podle IAS/IFRS.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of this dissertation is comparing of principles of approving, evaluation and reporting of basic elements of the book closing by the Czech accounting regulations and the International Accounting Standards and analyzing of influences of both accounting systems for the financial analysis of the business entity. The first part of the dissertation targets the teoretical presumptions of acceptation, evaluation and reporting of basic elements of the book closing by the Czech law and by the IAS/IFRS. There are also described main differences of these accounting systems which will have an influence on the book closing of the specific company. The practical part is devoted to the implementation of the AIS/IFRS principles in the state enterprise the Czech Post and to the evaluetion of the influence which this implementation will have at a book closing. At the end of the dissertation there are done the calculation and comparing of the ratio indexes from a company book closing assembled on the basics of the Czech law and by the IAS/IFRS.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Aplikace IASIFRS ve vybranem podniku.pdfPlný text práce1,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pv menclova.PDFPosudek vedoucího práce517,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
op Menclova.PDFPosudek oponenta práce559,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
menclova0001.PDFPrůběh obhajoby práce212,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14609

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.