Název: Finanční analýza vybraného podniku
Další názvy: Financial analysis of the selected company
Autoři: Čečková, Michala
Vedoucí práce/školitel: Krechovská, Michaela
Oponent: Blažíček, Martin
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/14619
Klíčová slova: finanční analýza;elementární metody finanční analýzy;absolutní ukazatele;poměrové ukazatele;souhrnné ukazatele
Klíčová slova v dalším jazyce: financial analysis;financial health;elementary methods of financial analysis
Abstrakt: Tématem předložené diplomové práce je finanční analýza. Slouží nejen k posouzení finančního zdraví společnosti, ale také tvoří východiska pro celou řadu podnikových procesů. Cílem je na provést finanční analýzu a identifikovat tak slabé stránky společnosti, ze zjištěných výsledků navrhnout případné doporučení a zlepšující opatření. Prvotně je proveden teoretický úvod do dané problematiky, definující uživatele finanční analýzy, zdroje a elementární metody. V praktické části je nejprve představena společnost a skupina, ve které působí. Následně je provedeno testování společnosti, kde jsou aplikovány ukazatele definované v teoretického oddílu, konkrétně absolutní, rozdílové, poměrové a souhrnné ukazatele. V závěru práce jsou na sumarizovány zjištěné poznatky, sestavena SWOT analýza společnosti a navržena opatření směřující k zlepšení finančního zdraví a konkurenceschopnosti společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of this dissertation is a financial analysis. It can be used for both the assessment of the financial soundness of a company and also as a basis for the whole range of company processes. The aim of this work is to carry out a financial analysis to identify weeknesses of a company, and to use the data to propose recommendations and improvement measures. Initial part deals with the theoretical introduction into the problems defining the user of the financial analysis, source and elementary method. The practical part of the work introduces the company and the group. Next part of the work describes testing of the company with indicators defined in the theoretical part: Absolute, differential, proportionate and general indicators. The final part of the work summarizes the data, forms SWOT analyses of the company and proposes measures to improve financial soundness and competitiveness of the company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Michala_Ceckova.pdfPlný text práce2,87 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pvceckova.pdfPosudek vedoucího práce610,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ceckova.pdfPosudek oponenta práce598,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oceckova.PDFPrůběh obhajoby práce684,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/14619

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.