Název: Návrh objektu a zpracování projektové dokumentace Veterinární klinika pro malá zvířata
Další názvy: Design of the building and processing of project documentation Veterinary clinic for small animals
Autoři: Šmejkalová, Petra
Vedoucí práce/školitel: Vejvara, Luděk
Oponent: Maroušková, Aneta
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15332
Klíčová slova: Veterinární klinika;železobetonový monolitický skelet;statický výpočet;projektová dokumentace;Ytong
Klíčová slova v dalším jazyce: Veterinary clinic;reinforced concrete skeleton;static calcultaion;project documentation;Ytong
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je vypracovat zjednodušenou projektovou dokumentaci pro stavební povolení novostavby veterinární kliniky pro malá zvířata umístěné ve Zruči Senci.Bakalářská práce je zaměřena na dispoziční řešení kliniky a na statický výpočet nejvíce namáhaných nosných prvků objektu. V práci je posuzována křížem vyztužená spojitá deska, průvlak, sloup a základová patka. Dále je vytvořena výkresová dokumentace a technické zprávy pro stavební povolení. Budova je dvoupodlažní a nosnou konstrukci tvoří železobetonový monolitický skelet. Obvodový plášť je tvořen tepelněizolačními tvárnicemi Ytong. V 1. podlaží se nachází prostory kliniky, ve 2. obchod s chovatelskými potřebami, salon pro psy a zázemí pro zaměstnance kliniky. Zatížení a výpočty byly provedeny v programu Dlubal RFEM a IDEA STATICA Concrete. Všechny návrhy a posouzení jsou v souladu s platnými normami. Výkresová část byla zpracována v programu AutoCad 2012.
Abstrakt v dalším jazyce: The object of this bachelor thesis is to devise simplified project documentation for building permit for new building of Veterinary clinic for small animals located in Zruč Senec. The bachelor thesis is focused on the layout of the clinic and the static calculation of the most stressed load-bearing elements of the building. In this thesis is assessed the cross -reinforced continuous slab, the girder, the column and the foundation block. Next drawings and technical reports for a building permit are created.The building has two floors and load-bearing structure consists of reinforced concrete skeleton. The cladding consists of thermal insulation Ytong. In the 1st floor there is a place of the clinic, in the 2nd floor there are the shop with Pet Supplies, salon for dogs and facilities for staff of the clinic. Loads and calculations were made in the Dlubal RFEM and STATICA IDEA Concrete. All proposals and assessments are in accordance with applicable standards. The drawing part was created in AutoCAD 2014.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KME)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Smejkalova - 2014.pdfPlný text práce15,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkalova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce577,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkalov_oponent.pdfPosudek oponenta práce635,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkalova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce182,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15332

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.