Název: Výkonnost podniku a možnosti jejího zvyšování
Další názvy: Company's performance and possibilities of its raising
Autoři: Kdýrová, Adéla
Vedoucí práce/školitel: Burešová, Veronika
Oponent: Volný, Jiří
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18237
Klíčová slova: výkonnost podniku;finanční analýza;soustava poměrových ukazatelů;altmanův bankrotní model;rychlý test (p. kralicek);ekonomická přidaná hodnota (eva)
Klíčová slova v dalším jazyce: company's performance;financial analysis;system of ratio indicators;altmans's bankruptcy indicators;quick test (p. kralicek);economic value added (eva)
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je zhodnotit výkonnost podniku různými metodami měření výkonnosti a následně navrhnout případné způsoby na její zlepšení. Metody měření výkonnosti jsou v teoretické části rozděleny na tradiční a moderní metody. Následně je provedena analýza podniku TS a.s. města Frýdek-Místek, jehož primární činností je péče o dané město. Zhodnocení situace podniku je prováděno v období od roku 2010 do roku 2013. Z tradičních metod jsou aplikovány především poměrové ukazatele a z moderních metod je aplikovaná metoda EVA upravená podle metodiky Ministerstva průmyslu a obchodu. Na základně analýzy jsou navržena opatření, které mohou vést ke zlepšení výkonnosti daného podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this bachelor thesis is to assess the company´s aggregate output using various performance gauging methods and suggest the appropriate ways to improve it. The particular performance gauging methods have been divided into traditional and modern ones in the theoretical part of the thesis. Subsequently, an in-depth analysis of the TS company a.s. of the city of Frýdek-Místek has been carried out, of which the essential business is to take care of the city. The company assessment was carried out between 2010 and 2013. Ratios are the most frequented traditional methods, on the other hand, EVA, modified according to the Ministry of Industry and Business is the most applied modern method. On the basis of the analysis, there have been suggested effective measures which may possibly head to the output increase of the particular company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Kdyrova_Adela.pdfPlný text práce1,67 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-bp pv kdyrova.pdfPosudek vedoucího práce559,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-bp po kdyrova.PDFPosudek oponenta práce420,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ob kdyrova.PDFPrůběh obhajoby práce324,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18237

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.