Název: | Analýza nabídky služeb cestovního ruchu v Olomouci a okolí |
Další názvy: | Analysis of tourist services supply in Olomouc and its surroundings |
Autoři: | Lichnovská, Irena |
Vedoucí práce/školitel: | Kunešová, Hana |
Oponent: | Janeček, Petr |
Datum vydání: | 2015 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/18362 |
Klíčová slova: | služby v cestovním ruchu;cestovní ruch v olomouci;swot analýza;zlepšující opatření |
Klíčová slova v dalším jazyce: | tourism services;tourism in olomouc;swot analysis;improvement propositions |
Abstrakt: | Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou služeb cestovního ruchu v Olomouci a okolí. Olomouc je druhá největší památková rezervace v České republice s velkým množstvím kulturních akcí, proto má dobré předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu. Olomouc je v práci analyzována jako komplexní produkt, který zahrnuje služby ubytovací, stravovací, dopravní, informační, dále kulturně historické a přírodní předpoklady a v rámci komplexnosti zahrnuje také produkty dílčí. Struktura analýzy vychází z tříúrovňového modelu produktu, který dělí produkt na jádro, reálný produkt a produkt rozšířený. Provedená analýza je zakončena SWOT analýzou, ze které vychází návrhy na zlepšující opatření. Tyto návrhy se týkají rozvoje církevního turistického ruchu v Olomouci a vylepšení oficiálního turistického informačního portálu. O práci projevilo zájem oddělení cestovního ruchu města Olomouce, které k této práci poskytlo důležité materiály. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The presented bachelor thesis analyses the tourism services supply in Olomouc and its surroundings. Olomouc is the second largest conservation area in the Czech Republic with plenty of cultural events that is why it has great potential for tourism development. In this thesis, Olomouc is analyzed as complex product. As complex product, Olomouc includes accommodation, catering, transport and information services, as well as cultural and natural conditions of the destination. In terms of complexity, there are also included partial products. Structure of the analysis is based on a three-level product model. The model divides the product into three parts. The first is core product, the second is actual product and last one is augmented product. The actual executed analysis leads to the SWOT analysis. Following improvement propositions are based on the findings of this particular SWOT analysis. The improvement propositions are focused on church tourism in Olomouc and the official tourist website. The Olomouc Tourism Department, which has provided the important documents for the thesis, is interested in final improvement propositions. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP-Irena Lichnovska.pdf | Plný text práce | 3,08 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
vedouci-lichnovska_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 766,14 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
oponent-Lichnovska_O.pdf | Posudek oponenta práce | 900,65 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
obhajoba-Lichnovska_P.pdf | Průběh obhajoby práce | 205,71 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/18362
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.