Název: Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru
Další názvy: Start-up of a business activity based on a specific business plan
Autoři: Přívětivá, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Jiřincová, Milena
Oponent: Skálová, Petra
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18521
Klíčová slova: podnikatelský plán;podnikatelský subjekt;podnikání;swot analýza;živnost
Klíčová slova v dalším jazyce: business plan;business entity;business;swot analysis;private entrepreneur
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na vznik podnikatelského subjektu na základě konkrétního podnikatelského plánu. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s podnikáním, právní formy podnikání a postup při založení živnosti. Dále jsou teoreticky popsány části podnikatelského plánu, které jsou následně v praktické části rozpracovány pro konkrétní podnik. Stěžejní část práce je věnována podnikatelskému plánu pro kavárnu CAFÉ YETHEL, zabývající se zdravou výživou. Kavárna plánuje prodávat fairtradovou kávu a produkty neobsahující cukr, bílou mouku a potraviny vhodné pro různá dietní omezení. Plán obsahuje popis podnikatelské příležitosti, analýzu trhu a okolí podniku pomocí PEST analýzy, marketingový, organizační a finanční plán. Závěr je věnován hodnocení rizik s pomocí analýzy SWOT a možnostem budoucího rozvoje.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on an establishment of a business entity on basis of a particular business plan. Theoretical part defines basic therms which are related to business, legal options for setting up a business and the process of starting a business. There are also parts of a business plan described in theory and then they are developed in practical part for a particular business. Main part of the thesis is focused on a business plan for CAFÉ YETHEL, which is focused on healthy products. The cafe plans to sell Fairtrade coffee, sugar free and white flour free products and food for different kinds of diet restrictions. The business plan contains a description of a business opportunity, market analysis, PEST analysis and marketing, organizational and financial plan. The end of the work is focused on risk evaluation with a help of SWOT analysis and on posibilities of future development.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Marketa_Privetiva_2015.pdfPlný text práce1,98 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-BP_privetiva_VP.pdfPosudek vedoucího práce660,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-BP_privetiva_OP.pdfPosudek oponenta práce667,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-privetiva_BP.PDFPrůběh obhajoby práce779,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18521

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.