Title: Orientační stanovení obsahu cholesterolu v potravinách a zhodnocení velikosti jeho průměrného denního příjmu v české populaci
Other Titles: Tentative assessment of cholesterol in food and the evaluation of the size of its average daily intake in the Czech population
Authors: Voříšková, Zuzana
Advisor: Zloch, Zdeněk
Referee: Richtr, Václav
Issue Date: 2015
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19703
Keywords: cholesterol;fyziologické funkce;ateroskleróza;denní příjem;doporučení o stravování
Keywords in different language: cholesterol;physiological function;atherosclerosis;daily intake;recommendations about diet
Abstract: Tato práce se zabývá stanovením cholesterolu v potravinách. Jsou zde popisovány fyziologické funkce cholesterolu a jeho vliv na vznik a rozvoj aterosklerózy. Práce také obsahuje statistické zhodnocení denního příjmu cholesterolu v české populaci a doporučení týkající se stravování.
Abstract in different language: This work deals with the assessment of cholesterol in food. There are described the physiological function of cholesterol and its effect on the formation and development of atherosclerosis. The work also includes a statistical evaluation of the daily intake of cholesterol in the Czech population and recommendations about diet.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KCH)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska_ prace_ Voriskova_Zuzana_2014.pdfPlný text práce1,26 MBAdobe PDFView/Open
vedouci-Voriskova_Zuzana_VBP.pdfPosudek vedoucího práce486,92 kBAdobe PDFView/Open
oponent-Voriskova_Zuzana_OBP.pdfPosudek oponenta práce507,36 kBAdobe PDFView/Open
obhajoba-Voriskova_Zuzana_BP.pdfPrůběh obhajoby práce189,39 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/19703

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.