Název: Vůně Francie (Les Parfums de la France)
Další názvy: The sences of France
Autoři: Frumertová, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Nováková, Sylva
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19920
Klíčová slova: parfém;gabrielle chanel;čich;gastronomie;chuť
Klíčová slova v dalším jazyce: perfume;gabrielle chanel;olfactory sense;gastronomy;gustative sense
Abstrakt: Prace se zaměřuje na vysvětlení, co je to parfém jakožto tekutina ve flakonce a zároveň na francouzské vůně, které se vypařují z tamních talířů. Kdy, kde a jak vznikal, až po parfém jak jej známe dnes. Jaké jsou základní vonné složky, co je to pyramida vůní, jak se parfém dělí a jak se dělí jeho vůně. Dozvídáme se také něco o jedné z nejznámějších ikon francouzského parfému a to o Gabrielle (Coco) Chanel. Dále se přesouváme k poznatkům o francouzské kuchyni v některých regionech, která je svým stylem a svou rozdílností celosvětově známá a v roce 2010 byla dokonce zapsána do UNESCA.
Abstrakt v dalším jazyce: This work explains what is a perfume as a sensation in a flacon and also which aromas can be smelled from a French dish. When, where and how in was formed until the perfume as we know it today. Which are the basic odorous components, what is the pyramid of scents, how is a perfume divided and how is divided it´s fragrance. We find out about a life of Coco Chanel, one of the most remarkable women in the perfume and fashion industry. Then, we move on to knowledge about the French cuisine in some regions, which was put on the UNESCO list in 2012 because of its style and diversity.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRF)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ZBP_Frumertova_Zuzana.pdfPlný text práce1,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Pos Frumertova Novak ved.pdfPosudek vedoucího práce781,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Pos Frumertova Mudroch opon.pdfPosudek oponenta práce704,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Obh Frumertova.pdfPrůběh obhajoby práce190,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19920

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.