Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorReichertová, Stanislava
dc.contributor.authorJílková, Eva
dc.contributor.refereePfefferová, Eva
dc.date.accepted2015-06-18
dc.date.accessioned2016-03-15T09:09:48Z-
dc.date.available2014-01-31cs
dc.date.available2016-03-15T09:09:48Z-
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-03-30
dc.identifier60047
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/20580
dc.description.abstractTéma bakalářské práce je Problematika výživy u pacientů hospitalizovaných na ARO/JIP. V teoretické části jsou popsány jednotlivé složky potravy, hodnocení nutričního stavu a určování energetické potřeby organismu. Dále jsou zde popsány druhy umělé výživy a jejich aplikace, potřeby kriticky nemocného pacienta a důležitá role NLZP při zajišťování umělé stravy. V praktické části ověřuji poznatky z té teoretické pomocí kvalitativní metody prostřednictvím popisu kazuistiky a kvantitativní metody prostřednictvím dotazníkového šetření kde zjišťuji existenci, tvorbu a dodržování standardů v oblasti výživy. Všechna data jsou vyhodnocena a prezentována pomocí tabulek a grafů ve výzkumné částics
dc.format98 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=60047-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectumělá výživacs
dc.subjectkriticky nemocný pacientcs
dc.subjectkazuistikacs
dc.subjectdotazníkcs
dc.titleProblematika výživy u pacientů hospitalizovaných na ARO/JIPcs
dc.title.alternativeThe issue of nutrition of patients hospitalized in PACU/ICUen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programSpecializace ve zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedTopic of this bachelor thesis is the issue of nutrition patients hospitalized at PACU/ICU. The theoretical part describes the various components of food, reviews of nutritional status and determining the energy needs of the organism. There are also described the types of artificial nutrition and their application, needs of the critically ill patient and the important nurses in providing artificial diet. In the practical part are verified the knowledges from theoretical part of using qualitative methods by description Case Reports and using quantitative methods through a questionnaire survey where I find out the existence, creation and standards compliance in the field of nutrition. All data are evaluated and presented in tables and graphs in the research section.en
dc.subject.translatedartificial nutritionen
dc.subject.translatedcritically ill patienten
dc.subject.translatedcasuistryen
dc.subject.translatedquestionnaireen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bakalarka evi 2.pdfPlný text práce1,56 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Jilkova VP.pdfPosudek vedoucího práce683,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Jilkova OP.pdfPosudek oponenta práce815,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Jilkova.pdfPrůběh obhajoby práce344,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20580

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.