Název: | Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru |
Další názvy: | Start-up of Entrepreneurial Activity Based on a Specific Business Plan |
Autoři: | Berka, Josef |
Vedoucí práce/školitel: | Šimonová Lenka, Ing. |
Oponent: | Taušl Procházková Petra, Ing. Ph.D. |
Datum vydání: | 2016 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/23350 |
Klíčová slova: | podnikatelský plán;založení podniku;finanční plán;swot analýza |
Klíčová slova v dalším jazyce: | business plan;start a business;financial plan;swot analysis |
Abstrakt: | Bakalářská práce vypracovaná na téma zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru popisuje vznik nové restaurace Posezení v klášteře. V první části práce jsou uvedeny základní teoretické pojmy související s podnikatelskou činností. Následně jsou popsány jednotlivé podpory podnikání v České republice, právní formy podnikání, postup pro získání živnosti a teoretický popis podnikatelského plánu. Na základě této teoretické části je vypracován konkrétní podnikatelský plán pro restauraci Posezení v klášteře. Restaurace se bude převážně zaměřovat na turisty navštěvující klášter v Kladrubech. Součástí podnikatelského plánu je analýza trhu, analýza konkurence, marketingový plán, provozní plán, finanční plán, analýza rizik. Podnikatelský plán také obsahuje SWOT analýzu, PESTEL analýzu a Porterův model pěti sil. Na závěr je stručně popsán budoucí vývoj restaurace Posezení v klášteře. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The present bachelor thesis focuses on the topic of a start-up business based on a specific business plan which describes the origin of a new restaurant Posezení v klášteře. The first section provides basic theoretical concepts related to business activities. It consequently describes the various business benefits in the Czech Republic, legal forms of business, the procedure for obtaining trade and theoretical description of the business plan. On the basis of this theoretical part is an elaboration of a concrete business plan for the restaurant Posezení v klášteře. The restaurant will mainly target tourists visiting the monastery in Kladruby. Part of the business plan is a market analysis, competitive analysis, marketing plan, operational plan, financial plan, and risk analysis. The business plan also includes SWOT analysis, PESTEL analysis, and Porter's five forces model. Finally, it briefly outlines the future development of the restaurant Posezení v klášteře. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Berka - bakalarska prace.pdf | Plný text práce | 1,58 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Berka_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 700,85 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Berka_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 941,5 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Berka.PDF | Průběh obhajoby práce | 1,51 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/23350
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.