Název: | Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku |
Další názvy: | Competitive analysis of the selected company |
Autoři: | Vildová, Kateřina |
Vedoucí práce/školitel: | Šimonová Lenka, Ing. |
Oponent: | Hofman Jiří, Dr. Ing. |
Datum vydání: | 2016 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/23413 |
Klíčová slova: | konkurenceschopnost;finanční analýza;porterův model pěti konkurenčních sil;pest analýza;swot analýza |
Klíčová slova v dalším jazyce: | competitiveness;financial analysis;porter's five forces model;pest analysis;swot analysis |
Abstrakt: | Bakalářská práce se zabývá zhodnocením konkurenceschopnosti společnosti Spak Foods s.r.o. Dále také přináší návrhy opatření na posílení konkurenceschopnosti podniku v tržním prostředí. Začátek práce vymezuje pojmy konkurence, konkurenceschopnost nebo konkurenční výhoda. Charakterizuje metody, které hodnotí makro, mezo a mikroprostředí podniku. Na to plynule navazuje praktická část, která hodnotí makro okolí podniku pomocí PEST analýzy a mezoprostředí podniku pomocí Porterova modelu pěti konkurenčních sil. Pro zhodnocení mikroprostředí je zpracována analýza vnitřních zdrojů podniku a finanční analýza. Výsledky těchto analýz slouží jako podklad pro vytvoření SWOT analýzy. Výstupem této analýzy je SWOT matice, která zachycuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby společnosti. V závěru práce jsou na základě výsledků ze zpracovaných analýz navržena opatření, vedoucí ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti Spak. |
Abstrakt v dalším jazyce: | Bachelor thesis is focused on the evaluation of the competitiveness of the company Spak Foods s.r.o. It also brings proposals for strengthening the company's competitiveness in the marketplace. The beginning of the thesis defines the concepts of competition, competitiveness and competitive advantage. It also characterizes methods that assess the macro, meso and micro environment. It smoothly follows the practical part, which evaluates the macro environment of the company through PEST analysis and meso environment with Porter's five forces model. The micro environment is evaluated by analysis of internal resources and financial analysis. The results of these analyses serve as a basic for creating a SWOT analysis. The output of this analysis is the SWOT matrix that captures the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the company. In the last chapter of this thesis are suggested measures to increase the competitiveness of the company Spak. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP-Vildova-K13B0143P.pdf | Plný text práce | 2 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Vildova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 718,68 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Vildova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 590,21 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
BP_Vildova.PDF | Průběh obhajoby práce | 1,36 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/23413
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.