Název: Vývoj, charakteristika a perspektivy brdských obcí v sousedství Vojenského újezdu Brdy - středočeská oblast
Další názvy: Evolution, characteristics and perspectives of Brdy´s municipalities in the neighborhood of Military training area Brdy - Central Bohemian region.
Autoři: Vinšová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Matušková Alena, Doc. PaedDr. CSc.
Oponent: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23514
Klíčová slova: brdy;vojenský újezd brdy;chráněná krajinná oblast brdy;příbram;rožmitál pod třemšínem
Klíčová slova v dalším jazyce: brdy;military area brdy;protected landscape area brdy;příbram;rožmitál pod třemšínem
Abstrakt: Bakalářská práce s názvem Vývoj, charakteristika a perspektivy brdských obcí v sousedství Vojenského újezdu Brdy je velmi aktuálním tématem. Ke dni 1. 1. 2016 byl zrušen Vojenský újezd Brdy a vznikla Chráněná krajinná oblast Brdy. Mým cílem bylo zjistit, jak se oblast vyvíjela, jak moc byla vojenským újezdem ovlivněna a hlavně, jaké možnosti se obcím díky této změně nabízejí. Práce je zaměřena na mou domovinu, a to Středočeský kraj. Základem práce je charakteristika přírodních a socioekonomických podmínek brdských obcí. Dále dochází k popisu demografických a hospodářských změn a vývoje oblasti vzhledem k provozování Vojenského újezdu Brdy. Výsledkem práce je vyhodnocení perspektiv, ke kterému došlo na základě provedené charakteristiky v souladu s územně analytickými podklady. Bakalářská práce je dokumentem, který bere v potaz pouze spolupráci dvaceti šesti vybraných obcí Středočeského kraje. V praxi je však podstatné jejich partnerství s obcemi Plzeňského kraje.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor thesis titled Evolution, characteristics and perspectives of Brdy´s municipalities in the neighborhood of Military training area Brdy is very current topic. At the date of 1st January 2016 the Military training area Brdy was cancelled and the Protected landscape area Brdy was formed. My goal was to find out how the area was evolved, how was it affected by the military area and most importantly what options are offered to municipalities. The thesis focused on my homeland the Central Region. The basis of my thesis is characteristic of natural and socio-economic conditions of the Brdy municipalities. Also there is a description of the demographic and economic changes and development of the area due to the functioning of the Military area Brdy. The result is a evaluating of perspectives which occurred on the basis of the characteristics in accordance with the Land Analytic Background. The Bachelor thesis is a document that takes into account only the cooperation of twenty six selected municipalities in the Central Region. In practice, however, the partnership with municipalities of Pilsen Region is important.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Vinsova - Brdy.pdfPlný text práce2,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vinsova-p.oponenta.PDFPosudek oponenta práce1,23 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vinsova-p.vedouci.PDFPosudek vedoucího práce1,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vinsova.PDFPrůběh obhajoby práce365,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23514

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.