Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorKott Otto, MUDr. CSc.
dc.contributor.authorVrátník, Miloš
dc.contributor.refereePavlíková Lada, MUDr. Ph.D.
dc.date.accepted2017-6-15
dc.date.accessioned2018-01-15T15:02:52Z-
dc.date.available2016-1-31
dc.date.available2018-01-15T15:02:52Z-
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-3-29
dc.identifier69070
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/27308
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou bezpečností potravin: ochrany lidí a zvířat. Práce se skládá ze dvou hlavních částí, teoretická a praktická. V teoretické části práce pojednává o bezpečnosti potravin, označování potravin, ochranných látkách v potravinách, a krmných aditivech. Dále zmiňuje problematiku geneticky modifikovaných potravin, a legislativu ČR a EU v rámci bezpečnosti potravin. Praktická část obsahuje zhodnocení výsledků dotazníkového šetření určeného pro laickou veřejnost. Šetření je zaměřeno na informovanost a znalosti v oblasti bezpečnosti potravin. Výsledky práce jsou vyobrazeny v přehledných tabulkách a grafech. Součástí práce jsou také přílohy.cs
dc.format60 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=69070-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectbezpečnost potravincs
dc.subjectlegislativacs
dc.subjectaditivacs
dc.subjectgeneticky modifikované potravinycs
dc.subjectochranné látky v potravináchcs
dc.subjectbarvivacs
dc.subjectstabilizátorycs
dc.subjectemulgátorycs
dc.titleBezpečnost potravin - ochrana lidí a zvířatcs
dc.title.alternativeFood Security - Safety of Animals and Peopleen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programVeřejné zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with the issue of food safety: the protection of humans and animals. The work consists of two main parts, theoretical and practical. The theoretical part is about food safety, food labeling, and preservatives in food and feed additives. Also mentions the issue of genetically modified food, and the legislation of the Czech Republic and the EU within the food safety. The practical part contains an evaluation of the results obtained from the questionnaire intended for the general public. This investigation focuses on the awareness and knowledge in the area of food safety. The results are shown in well-arranged tables and graphs. To the thesis also belong attachments.en
dc.subject.translatedfood safetyen
dc.subject.translatedlegislationen
dc.subject.translatedadditivesen
dc.subject.translatedgenetically modified foodsen
dc.subject.translatedfood preservativesen
dc.subject.translatedcolor additiveen
dc.subject.translatedstabiliseren
dc.subject.translatedemulsifiersen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BCpracevratnik.pdfPlný text práce2,95 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vratnik VP.pdfPosudek vedoucího práce1,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vratnik OP.pdfPosudek oponenta práce1,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vratnik.pdfPrůběh obhajoby práce385,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27308

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.