Title: Návrh elektroinstalace s ohledem na stejnosměrné světelné obvody a elektromobilitu
Other Titles: Design of electrical wiring in view of DC light circuit and electromobility
Authors: Strýhal, Michal
Advisor: Mužík Václav, Ing.
Referee: Hromádka Aleš, Ing.
Issue Date: 2017
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27581
Keywords: normy;elektroinstalace;projekt;elektrická přípojka;energetická bilance;střídavý;stejnosměrný;elektrický rozvod;rodinný dům;osvětlení;zářivka;žárovka;led pásek;jistič;spotřeba;elektromobil;elektromobilita;nabíjecí stanice;rychlonabíjení.
Keywords in different language: standards;the electrical wiring;project;electric connection;energetic balance;alternating;direct;electricity distribution;house;lighting;lamps;fluorescent lamp;bulb;led strip;circuit breaker;consumption;electric vehicle;electromobility;charging station;fast charging.
Abstract: Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na návrh elektroinstalace rodinného domu s ohledem na stejnosměrné světelné obvody a elektromobilitu. V prvé řadě je zhodnocen vývoj a současný stav elektrotechnických norem v oblasti elektroinstalací. Práce zahrnuje samostatný návrh střídavého a stejnosměrného osvětlení a provedení energetické bilance domu v porovnání použití střídavého a stejnosměrného osvětlení. Na závěr je proveden návrh dobíjecí stanice a celkový dopad elektromobility na domácnost.
Abstract in different language: This bachelor work thesis is focused on the design of electrical wiring of a family house in view of DC light circuit and electromobility. First of all it evaluates progress and current state of electrotechnical standards in a field of electrical wiring. This bachelor work incorporates an autonomic design of AC and DC lights and an implementation of energetic balance of the house comparing the use of DC and AC lights. At the end there is design of a charging station and overall impact of electromobility to households.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarka-Michal Stryhal.pdfPlný text práce3,42 MBAdobe PDFView/Open
070864_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce386,11 kBAdobe PDFView/Open
070864_oponent.pdfPosudek oponenta práce282,18 kBAdobe PDFView/Open
070864_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce203,37 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/27581

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.