Název: Zvuková instalace
Další názvy: Audion Installation
Autoři: Coelho, Iva
Vedoucí práce/školitel: Morávek Jan, MgA.
Oponent: Černý Luděk, BcA.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28342
Klíčová slova: alzheimerova choroba;alzapps;aplikace;audio;čipy;hlas;hodinky;instalace;pacient;podpůrné pomůcky;senioři;technologie;video;zvuk.
Klíčová slova v dalším jazyce: alzheimer's disease;alzapps;application;audio;chips;voice;watch;installation;patient;assistence devices;seniors;technology;video;sound.
Abstrakt: Diplomová práce se zaměřuje na zkvalitnění života lidem trpícím Alzheimerovou chorobou. To je založené na vývoji pomůcek na pomoc v běžném denním životě. V práci je popsán proces testování a vývoje. Pomůcky jsou přizpůsobené každému jedinci podle jejich potřeb. Design je jednoduchý, kvůli cílové skupině uživatelů a snadnému pochopení každé části instalace. Jako stěžejní barvu jsem zde zvolila modrou, kvůli její symbolice a výraznosti. Z výsledné instalace jsem pořídila video, které jsem proložila se záběry povídání pacientky s touto nemocí.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focussed on how to make life better for people with Alzheimer's disease. It is based on inventing technologies for help in every day life. In my thesis is a description of the process of testing and developing. The technologies are customized for every person separately according to their needs. Design is simple, because of my target group of users and easy understanding every part of installation. As a main color I have chosen a blue, for its symbolism and brilliance. As a result of my diploma thesis I have already recorded a video, which was partially a document about a patient with an Alzheimer's disease.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DiplomkaAlzAppsIvaCoelho.pdfPlný text práce5,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
COELHO_V.pdfPosudek vedoucího práce520,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
COELHO_O.pdfPosudek oponenta práce616,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
COELHO.pdfPrůběh obhajoby práce270,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28342

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.