Název: Pracovní podmínky a jejich vliv na výkon zaměstnance
Další názvy: Working conditions and their impact on the performance of the employee
Autoři: Kliková, Hana
Vedoucí práce/školitel: Sequensová Helena, Mgr.
Oponent: Kostadinovová Ilona, Bc. et Mgr.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/29010
Klíčová slova: pracovní podmínky;pracovní prostředí;zaměstnanec;výkonnost;péče o zaměstnance;pracovní vztahy;motivace;hodnocení;vzdělávání;spokojenost.
Klíčová slova v dalším jazyce: working conditions;work environment;employee performance;employee benefits;labor relations;motivation;evaluation;education;satisfaction.
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na problematiku pracovních podmínek a jejich vlivu na výkon zaměstnance. Pracovní podmínky je možné chápat jako soubor obecných parametrů konkrétního pracovněprávního vztahu, které na zaměstnance působí v souvislosti s výkonem práce. Jedná se o podmínky fyzické i sociálně-psychologické, které na zaměstnance působí každý den a přímo ovlivňují výsledky jeho práce a jeho výkonnost. Pokud organizace věnuje dané problematice dostatečnou pozornost, může vhodnými zásahy zvýšit výkonnost svých zaměstnanců, tím i výkonnost organizace jako celku, což je způsob, kterým je možno dosáhnout konkurenční výhody na trhu. Teoretická část této práce se zaměřuje na představení základních pojmů a konceptů. Vedle úvodního právního rámce pracovních podmínek je pozornost věnována faktorům pracovního prostředí, sociálně-psychologickým podmínkám pracovního prostředí, pracovnímu výkonu a výkonnosti a též vybraným oblastem řízení lidských zdrojů s přímým vlivem na oblast výkonnosti zaměstnanců. V aplikační části této práce je realizováno vlastní dotazníkové šetření mezi zaměstnanci Magistrátu města Plzně zaměřené na zjišťování jejich spokojenosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on working conditions and their impact on performance of employees. Working conditions can be understood as a set of general parameters of specific employment relationship, which have an impact on employees in connection with the performance of work. There are physical and socio-psychological conditions, which have impact on employees every day and directly affect the results of their work and their performance. If an organization devotes enough attention to the issue, appropriate interventions can improve the performance of its employees, thus the performance of the organization as a whole, which is the way in which it is possible to achieve a competitive advantage in the market. The theoretical part of this thesis focuses on the introduction of basic terms and concepts. In addition to the initial legal framework for employment conditions, attention is paid to the factors of the working environment, socio-psychological conditions of the working environment, work performance and efficiency, as well as selected areas of human resources management with a direct impact on the area of employee performance. In the practical part of this thesis its own survey among employees of the City of Pilsen focused on finding their satisfaction is carried out.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Pracovni_podminky_a_jejich_vliv_na_vykon_zamestnance.pdfPlný text práce711,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klikova - Posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce426,66 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klikova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce898,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Klikova - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce320,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29010

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.