Název: Posouzení efektivnosti podnikové dopravy při rozvozu zboží zákazníkům
Autoři: Křížová, Klára
Vedoucí práce/školitel: Plevný Miroslav, Doc. Dr. Ing.
Oponent: Říhová Pavla, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31395
Klíčová slova: doprava;teorie dopravních systémů;okružní a rozvozní úlohy;kapacitně omezená úloha okružních jízd;stírací algoritmus.
Klíčová slova v dalším jazyce: transport;transport theory;vehicle routing problems;capacitated vehicle routing problem;sweep algorithm.
Abstrakt: Předložená diplomová práce se zabývá posouzením efektivnosti podnikové dopravy při rozvozu zboží. Ve zkoumaném podniku je distribuce zboží zajišťována pomocí rozvozových tras sestavovaných na základě denních požadavků zákazníků. Cílem práce je zkoumat, zda lze jednoduchou heuristickou metodou zjistit, zda a jaké možnosti úspory jsou v současné logistice firmy a zda by se finančně vyplatilo investovat do speciálního software pro plánování tras. Při řešení daného problému byla využita jednoduchá heuristická metoda stíracího algoritmu. První část je zaměřena na vymezení teoretického základu pro daný problém. Nejprve je vymezen pojem logistika, doprava a následně je vyložena problematika rozvozních a okružních úloh a metod pro jejich řešení. Druhá část práce je zaměřena na definici problému z podnikového prostředí, řešení tohoto problému a následné porovnání získaných výsledků.
Abstrakt v dalším jazyce: This presented diploma thesis deals with the assessment of efficiency of corporate transport in the distribution of goods. In the examined company, the distribution of goods is secured by means of delivery routes compiled on the basis of daily customer requirements. The aim of this thesis is to find out whether it is possible to determine with a simple method whether and how savings are possible in the current logistics company and whether it would be financially worthwhile to invest in special route planning software. To solve the problem, a simple heuristic method of sweep algorithm was used. The first part of the thesis is focused on defining the theoretical basis for the given problem. Firstly, the concept of logistics, transport and the problems of delivery and circular tasks and methods for their solution are explained. The second part of the thesis is focused on defining the problem from the corporate environment, solving of this problem and then comparing the obtained results.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Krizova_finalniverze.pdfPlný text práce3,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_KrizovaKlara_VP.pdfPosudek vedoucího práce447,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_KrizovaKlara_OP.pdfPosudek oponenta práce668,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_KrizovaKlara.pdfPrůběh obhajoby práce97,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31395

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.