Title: Role sestry při ošetřování pacientky s adenokarcinomem děložního hrdla
Other Titles: The nurse's role in treating patients with adenocarcinoma of the cervix
Authors: Preislerová, Markéta
Advisor: Šípová Simona, Mgr.
Referee: Horová Jana, PhDr.
Issue Date: 2018
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32101
Keywords: karcinom děložního hrdla;role sestry;ošetřování nemocného;anatomie ženského pohlavního ústrojí;onkologie
Keywords in different language: cervical cancer;nurse roles;nursing;anatomy of the female genital tract;oncology
Abstract: Ve své bakalářské práci jsem se rozhodla věnovat pacientkám s karcinomem děložního hrdla a roli sester v péči o tyto pacientky. Zaměřila jsem se na hlavní ošetřovatelské problémy u pacientek s karcinomem děložního hrdla hospitalizovaných a léčených na Onkologické a radioterapeutické klinice Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Teoretická část práce je zaměřena na seznámení s onemocněním a jeho diagnostikou, léčbou a prevencí, obecnou onkologií, dále je zde stručně popsána anatomie ženských pohlavních orgánů, péče o intravenózní porty, které jsou v poslední době při onkologické léčbě čím dál tím častěji využívány, psychologické aspekty onemocnění, role sestry v onkologii a ošetřovatelský model použitý v praktické části. V praktické části jsem zpracovala tři kazuistiky, u každé z pacientek vytvořila ošetřovatelský plán a ze zjištěných údajů vytvořila mapu ošetřovatelské péče o pacientky s karcinomem děložního hrdla.
Abstract in different language: In my Bachelor Thesis, I have decided to treat patients with cervical cancer and the role of nurses in the care of these patients. I focused on the main nursing problems in patients with cervical cancer hospitalized and treated at the Oncology and Radiotherapy Clinic of the Faculty Hospital Plzeň Lochotín. The theoretical part is focused on the diagnosis, treatment and prevention, general oncology, the anatomy of the female genitals, the care of the intravenous ports, which are used more and more frequently in oncological treatment, the psychological aspects of the disease, the role of the nurse in oncology and the nursing model used in the practical part. In the practical part, I elaborated three case reports, created a nursing plan for each patient and created a map of nursing care for patients with cervical cancer.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace - Role sestry v osetrovani pacientky s adenokarcinomem delozniho hrdla.pdfPlný text práce5,65 MBAdobe PDFView/Open
PREISLEROVA VP.pdfPosudek vedoucího práce1,32 MBAdobe PDFView/Open
PREISLEROVA OP.pdfPosudek oponenta práce1,4 MBAdobe PDFView/Open
PREISLEROVA prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce412,31 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/32101

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.