Název: Svěření dítěte do péče a styk rodičů s dítětem z hlediska ochrany lidských práv
Další názvy: Adjustment contact parents with a child in terms of the protection of human rights
Autoři: Hodinová, Andrea
Vedoucí práce/školitel: Pezl Tomáš, JUDr.
Oponent: Tomeš Milan, JUDr.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33019
Klíčová slova: cochemská praxe;diskriminace;lidská práva;péče o dítě;rodinné právo;rozvod rodičů;styk mezi rodiči a dětmi.
Klíčová slova v dalším jazyce: care of child;cochem practice;contact between child and parents;discrimination;divorce of parents;family law;human rights.
Abstrakt: Diplomová práce nazvaná "Svěření dítěte do péče a styk rodičů s dítětem z hlediska ochrany lidských práv" se člení na tři části. V první kapitole jsou vymezeny základní pojmy, s nimiž je následně pracováno, představena je rovněž i právní úprava dané problematiky. Druhá kapitola se zabývá rozhodovací praxí soudů, s bližším zaměřením na rozhodování OS Plzeň-město, dále se věnuje i v ČR nově zaváděné Cochemské praxi. Třetí kapitola hodnotí porozvodovou péči v souvislosti s ochranou lidských práv. Hodnotí, která z forem porozvodové péče o dítě je pro zachování fundamentálních práv nejvhodnější.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis called "Svěření dítěte do péče a styk rodičů s dítětem z hlediska ochrany lidských práv/Adjustment contact parents with a child in terms of the protection of human rights" is divided into three parts. In the first chapter are defined the basic concepts with which it is subsequently worked, and the legal regulation is also presented. The second part deals with the decision-making practice of the courts, with a closer focus on decisions of the OS Plzeň-city (a district court), then also deals with the Cochem practice that is newly introduced in the Czech Republic. The third part evaluates a care of a child after a divorce of the parents regarding the human rights and tries to conlude which of the forms of taking care of a child is the most adequet.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KUP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova_prace_Andrea_Hodinova.pdfPlný text práce3,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodinova PE.pdfPosudek vedoucího práce1,45 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodinova TO.pdfPosudek oponenta práce1,04 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hodinova prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce486,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33019

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.