Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Málková Jitka, PaedDr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Hrabačková, Jana | |
dc.contributor.referee | Chýlová Helena, PaedDr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2018-6-13 | |
dc.date.accessioned | 2019-03-15T10:26:13Z | - |
dc.date.available | 2017-6-6 | |
dc.date.available | 2019-03-15T10:26:13Z | - |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-3-26 | |
dc.identifier | 75158 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/33250 | |
dc.description.abstract | Záměrem práce bylo shromáždit nejčastěji užívané výrazivo v gastronomickém prostředí a následná analýza těchto pojmenování. Celkem se podařilo získat 128 výrazů, které byly následně analyzovány podle jednotlivých kritérií. Z hlediska zařazení k sémantické skupině, dále dle slovnědruhového kritéria a onomaziologického kritéria. | cs |
dc.format | 38 s., 2 s. příloh | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | slang | cs |
dc.subject | tvoření slangových pojmenování | cs |
dc.subject | interslangové výrazivo | cs |
dc.subject | slovotvorné a neslovotvorné postupy | cs |
dc.title | Slang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů) | cs |
dc.title.alternative | Slang in gastronomy (typical speech of bartenders and chefs) | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The aim of the work was to collect the most commonly used term in the gastronomic environment and to analyze these names. A total of 128 expressions were obtained, which were then analyzed by individual criteria. From the point of view of inclusion in the semantic group, further according to the verbal type criterion and onomaziological criterion. | en |
dc.subject.translated | slang | en |
dc.subject.translated | formation of slang lexemes | en |
dc.subject.translated | interslang expressions | en |
dc.subject.translated | the word - forming and non word - forming | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KČJ) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
HRABACKOVA - Slang v gastronomii.pdf | Plný text práce | 2,5 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
hrabackova_malkova.pdf | Posudek vedoucího práce | 45,77 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
hrabackova_chylova.pdf | Posudek oponenta práce | 42,26 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
hrabackova_prubeh.pdf | Průběh obhajoby práce | 230,78 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/33250
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.