Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorMálková Jitka, PaedDr. Ph.D.
dc.contributor.authorHrabačková, Jana
dc.contributor.refereeChýlová Helena, PaedDr. Ph.D.
dc.date.accepted2018-6-13
dc.date.accessioned2019-03-15T10:26:13Z-
dc.date.available2017-6-6
dc.date.available2019-03-15T10:26:13Z-
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-3-26
dc.identifier75158
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/33250
dc.description.abstractZáměrem práce bylo shromáždit nejčastěji užívané výrazivo v gastronomickém prostředí a následná analýza těchto pojmenování. Celkem se podařilo získat 128 výrazů, které byly následně analyzovány podle jednotlivých kritérií. Z hlediska zařazení k sémantické skupině, dále dle slovnědruhového kritéria a onomaziologického kritéria.cs
dc.format38 s., 2 s. přílohcs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectslangcs
dc.subjecttvoření slangových pojmenovánícs
dc.subjectinterslangové výrazivocs
dc.subjectslovotvorné a neslovotvorné postupycs
dc.titleSlang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů)cs
dc.title.alternativeSlang in gastronomy (typical speech of bartenders and chefs)en
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe aim of the work was to collect the most commonly used term in the gastronomic environment and to analyze these names. A total of 128 expressions were obtained, which were then analyzed by individual criteria. From the point of view of inclusion in the semantic group, further according to the verbal type criterion and onomaziological criterion.en
dc.subject.translatedslangen
dc.subject.translatedformation of slang lexemesen
dc.subject.translatedinterslang expressionsen
dc.subject.translatedthe word - forming and non word - formingen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KČJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
HRABACKOVA - Slang v gastronomii.pdfPlný text práce2,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hrabackova_malkova.pdfPosudek vedoucího práce45,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hrabackova_chylova.pdfPosudek oponenta práce42,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hrabackova_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce230,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33250

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.