Název: Vliv okolí na konkrétní podnik
Další názvy: Influence of surroundings on the specific business
Autoři: Vytisková, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková Petra, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Machová Kristýna, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38854
Klíčová slova: okolí podniku;pest analýza;porterův model pěti konkurenčních sil;finanční analýza;swot analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: business environment;pest analysis;porter's five forces analysis;financial analysis;swot analysis
Abstrakt: Tématem této bakalářské práce je vliv okolí na konkrétní podnik. Hlavním cílem této práce je vypracování analýzy okolí vybraného podniku BOHEMIA SEKT, s. r. o., který je významným výrobcem tichého a šumivého vína na českém trhu, a také navrhnutí případných zlepšujících opatření pro podnik. V první části práce se nachází teoretická vymezení pojmů týkajících se okolí podniku a popis jeho působících faktorů. Druhá část se zaměřuje na vysvětlení základních strategických nástrojů - PEST analýzy, Porterova modelu pěti konkurenčních sil, SWOT analýzy a také finanční analýzy. Třetí kapitola je věnována ke krátkému představení zvolené společnosti. Zbývající části práce se zaobírají praktickým zpracováním výše zmíněných analýz a následným návrhům, které by mohly vést ke zlepšení konkurenceschopnosti podniku na trhu.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor thesis is the influence of surroundings on the specific business. The main objective of this thesis is to analyze the environment of selected company BOHEMIA SEKT, s. r. o. that is a famous and important producer of wine and sparkling wine on the Czech market. On the basis of these analyses, a proposal of possible improvement measures is the outcome of this work. In the first part of the thesis there are theoretical definitions of terms related to the company surroundings and a description of its acting factors. The second part focuses on explaining basic strategic tools - PEST analysis, Porter's five forces analysis, SWOT analysis and also financial analysis. The third chapter aims at a short presentation of the chosen company. The remaining parts of this thesis describe the practical execution and processes of the above-mentioned analyses and subsequent proposals that could lead to the improvement of the company's competitiveness in the market.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Vytiskova_Veronika_2019.pdfPlný text práce1,87 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Vytiskova_VP.pdfPosudek vedoucího práce228,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Vytiskova_OP.pdfPosudek oponenta práce105,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vytiskova - prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce83,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38854

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.