Název: Finanční audit účetní závěrky v podnikatelském subjektu
Další názvy: Financial audit of the financial statements in the business entity
Autoři: Matoušková, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Šilhavá Kateřina, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39031
Klíčová slova: finanční audit;auditorské postupy;testy věcné správnosti;výrok auditora;mezinárodní auditorské standardy (isa)
Klíčová slova v dalším jazyce: financial audit;audit procedures;substantive procedures;audit opinion;international standards on auditing (isa)
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na provedení finančního auditu zahrnující provedení auditních testů, vyhodnocení finančního auditu a podání návrhu nápravných opatření pro auditovaný podnik. Pojednává také o cílech a definicích finančního auditu a legislativních aspektech týkajících se výkonu auditorské profese. Hlavním cílem této práce je vyhodnocení finančního auditu a podání návrhu nápravných opatření u zvoleného podnikatelského subjektu. Teoretická část se zabývá vymezením cíle a definice auditu, vznikem auditu, legislativními předpisy, podmínkami pro vstup do auditorské profese a teoretickým popsáním základních auditorských postupů. V druhé polovině práce je představen auditovaný podnik a auditorská kancelář, vykonávající audit. Následuje aplikace teoretických znalostí do praxe. Výstupem práce je vyhodnocení provedeného finančního auditu a navržení nápravných opatření pro auditovaný podnik. Výstupem provedených prací je auditorský výrok bez výhrad, který říká, že v účetní závěrce společnosti nejsou žádné významné nesprávnosti ovlivňující informace v ní uvedené. Navržená nápravná opatření slouží pouze jako doporučení pro podnik, na co by bylo vhodné se zaměřit, ať už ve strategickém či operativním plánování.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted diploma thesis is focused on performing a financial audit including performing audit tests, evaluating financial audit and proposing corrective measures for the audited company. Also deal with objectives and definitions of financial audit and legislative aspects relating to the performing the audit profession. The main objective of this thesis is to evaluate the financial audit and submit a proposal of corrective measures to the selected business entity. The theoretical part deals with the definition of the objective and definition of the audit, the origin of the audit, legislative regulations, the conditions for entering the audit profession and the theoretical description of the basic audit procedures. In the second half of the thesis are presented the audited business entity and the audit office performing the audit. The following is the application of theoretical knowledge into practice. The output of the thesis is the evaluation of the financial audit and suggesting corrective measures for the audited company. The output of the work performed is an auditor´s statement without reservation stating that there are no material misstatements in the financial statements that affect the information contained therein. The proposed corrective measures are merely a recommendation for the business to focus on, whether in strategic or operative planning.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Matouskova.pdfPlný text práce2,27 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Matousova_VP.pdfPosudek vedoucího práce162,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Matouskova_OP.pdfPosudek oponenta práce139,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Matouskova_0.pdfPrůběh obhajoby práce85,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39031

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.