Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Vörösová, Rebeka | |
dc.contributor.referee | Klimtová Václava, Mgr. | |
dc.date.accepted | 2019-9-9 | |
dc.date.accessioned | 2020-08-24T11:41:38Z | - |
dc.date.available | 2018-6-15 | |
dc.date.available | 2020-08-24T11:41:38Z | - |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.date.submitted | 2019-6-24 | |
dc.identifier | 77262 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/39074 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá obilovinami a luštěninami ve výživě člověka. Bakalářská práce má čtyři kapitoly a je rozdělena na teoretickou část a část výzkumnou. Cílem práce je charakterizovat obiloviny a luštěniny. V práci uvádím historii těchto potravin, základní charakteristiku a některé druhy. Dále se zabývám vlivem obilovin a luštěnin na zdraví člověka. Jsou popsány jak účinky pozitivní, tak účinky negativní. V práci jsou také uvedena výživová doporučení. Výzkumná část za pomoci dotazníkového šetření zjišťuje, jaké teoretické poznatky respondenti mají a zda se tyto poznatky promítají do praxe. | cs |
dc.format | 63 s. (89 822 znaků), XVI. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=77262 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | obiloviny | cs |
dc.subject | luštěniny | cs |
dc.subject | zdraví | cs |
dc.subject | výživa | cs |
dc.subject | výživová doporučení | cs |
dc.title | Obiloviny a luštěniny ve výživě člověka | cs |
dc.title.alternative | Cereals and legumes in nutrition of human | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals cereals and legumes in regard to human nutrition. This bachelor thesis has four chapters and is dividend into a theoretical part and a research part. The aim of this work is to characterize cereals and legumes. I present the history of these foods, basics charcteristics and some species. Further more, I deal with influence of cereals and legumes on human health. Both positive and negative effects are described. The paper also includes nutritional recommendations. There search part, using a questionnairesurvey, ascertains what theoretical knowledge the respondents have and whether these findings are reflected in practise. | en |
dc.subject.translated | cereals | en |
dc.subject.translated | legumes | en |
dc.subject.translated | health | en |
dc.subject.translated | nutrition | en |
dc.subject.translated | nutritional recommendations | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP_Rebeka.Vorosova.pdf | Plný text práce | 2,46 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vorosova_vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 679,89 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vorosova_obhajoba.pdf | Průběh obhajoby práce | 253,36 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vorosova_oponent.pdf | Posudek oponenta práce | 540,13 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/39074
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.