Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorSvoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D.
dc.contributor.authorVörösová, Rebeka
dc.contributor.refereeKlimtová Václava, Mgr.
dc.date.accepted2019-9-9
dc.date.accessioned2020-08-24T11:41:38Z-
dc.date.available2018-6-15
dc.date.available2020-08-24T11:41:38Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-6-24
dc.identifier77262
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/39074
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá obilovinami a luštěninami ve výživě člověka. Bakalářská práce má čtyři kapitoly a je rozdělena na teoretickou část a část výzkumnou. Cílem práce je charakterizovat obiloviny a luštěniny. V práci uvádím historii těchto potravin, základní charakteristiku a některé druhy. Dále se zabývám vlivem obilovin a luštěnin na zdraví člověka. Jsou popsány jak účinky pozitivní, tak účinky negativní. V práci jsou také uvedena výživová doporučení. Výzkumná část za pomoci dotazníkového šetření zjišťuje, jaké teoretické poznatky respondenti mají a zda se tyto poznatky promítají do praxe.cs
dc.format63 s. (89 822 znaků), XVI.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.isreferencedbyhttps://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=77262-
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectobilovinycs
dc.subjectluštěninycs
dc.subjectzdravícs
dc.subjectvýživacs
dc.subjectvýživová doporučenícs
dc.titleObiloviny a luštěniny ve výživě člověkacs
dc.title.alternativeCereals and legumes in nutrition of humanen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogickács
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals cereals and legumes in regard to human nutrition. This bachelor thesis has four chapters and is dividend into a theoretical part and a research part. The aim of this work is to characterize cereals and legumes. I present the history of these foods, basics charcteristics and some species. Further more, I deal with influence of cereals and legumes on human health. Both positive and negative effects are described. The paper also includes nutritional recommendations. There search part, using a questionnairesurvey, ascertains what theoretical knowledge the respondents have and whether these findings are reflected in practise.en
dc.subject.translatedcerealsen
dc.subject.translatedlegumesen
dc.subject.translatedhealthen
dc.subject.translatednutritionen
dc.subject.translatednutritional recommendationsen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Rebeka.Vorosova.pdfPlný text práce2,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vorosova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce679,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vorosova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce253,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vorosova_oponent.pdfPosudek oponenta práce540,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39074

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.