Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorTotzauer, Pavel
dc.contributor.refereeGutten Miroslav, Doc. Ing. Ph.D.
dc.contributor.refereeMach Pavel, Doc. Ing. CSc.
dc.contributor.refereeMüllerová Eva, Doc. Ing. Ph.D.
dc.date.accepted2019-11-26
dc.date.accessioned2020-08-24T11:45:37Z-
dc.date.available2015-10-10
dc.date.available2020-08-24T11:45:37Z-
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-8-27
dc.identifier66353
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/39510
dc.description.abstractCílem předložené práce je přednesení možných cest ke zlepšení parametrů rostlinných olejů pro použití jako elektroizolační kapaliny. Sledované parametry byly vybrány vzhledem k jejich vlivu na dlouhodobou použitelnost rostlinného oleje v transformátorech. Vlastní práce začíná přehledem vývoje, aktuálního stavu a moderních trendů v oblasti dielektrických kapalin. Hlavní část práce se zabývá provedenými experimenty, které se zaměřují na vliv elektrického namáhání, oxidační procesy a jejich omezení, interakci vody s rostlinným olejem a naposled vlivem nanočástic na esterovou kapalinu s důrazem na dlouhodobou použitelnost. Dosažené výsledky jsou konfrontovány s technickými normami, které stále prochází vývojem, a proto jsou dále navrhnuty úpravy některých limitních hodnot. Závěrem je provedeno shrnutí předložené práce, zhodnocení získaných poznatků, a konfrontace dosažených výsledků s technickými normami, čímž je zaručena kompatibilita pro praktické použití.cs
dc.format124 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectrostlinný olejcs
dc.subjectřepkovýcs
dc.subjectelektrické namáhánícs
dc.subjectoxidacecs
dc.subjectizolační systémcs
dc.subjectnanočásticecs
dc.subjectobsah vodycs
dc.subjectantioxidantycs
dc.subjectlimitní hodnotycs
dc.titleNové diagnostické metody a postupy v elektrotechnologiics
dc.typedisertační prácecs
dc.thesis.degree-namePh.D.cs
dc.thesis.degree-levelDoktorskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta elektrotechnickács
dc.thesis.degree-programElektrotechnika a informatikacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe aim of this paper is to present possible ways to improve the parameters of vegetable oils for use as electroinsulating fluids. The monitored parameters were selected due to their influence on the long-term use of vegetable oil in transformers. The thesis begins with history, current state and modern trends in the field of dielectric liquids. Main part deals with experimental work that is focused on influence of electrical degradation, oxidation and its limitation, interaction of water in ester oil and also the influence of nanoparticles in ester oil with focus on long term usability. Achieved results are confronted with technical standards that undergo some developments, which is why some modifications are presented. In the end a summary of the work is presented, an evaluation of the acquired knowledge, and confrontation with technical standards which guarantee the compatibility for service deployment.en
dc.subject.translatedvegetable oilen
dc.subject.translatedrapeseeden
dc.subject.translatedelectrical degradationen
dc.subject.translatedoxidationen
dc.subject.translatedinsulation systemen
dc.subject.translatednanoparticlesen
dc.subject.translatedwater contenten
dc.subject.translatedantioxidantsen
dc.subject.translatedlimit valuesen
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
kvalifikacni_prace.pdfPlný text práce39,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
totzauer_publ.pdfPosudek vedoucího práce1,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
totzauer_opon.pdfPosudek oponenta práce1,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
totzauer_zapis.pdfPrůběh obhajoby práce516,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39510

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.