Název: Procesní management ve vybraném podniku
Další názvy: Business Process Management in Selected Organization
Autoři: Duongová, Thu Tam
Vedoucí práce/školitel: Čížek Petr, Ing. Ph.D., MA
Oponent: Pavlák Miroslav, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40004
Klíčová slova: procesní management;proces;modelování podnikových procesů;mapa procesů;inovace procesu;informační sytém
Klíčová slova v dalším jazyce: process management;process;modelling of the business processes;process map;process innovation;information system
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na aplikaci modelování podnikových procesů za pomoci procesních map ve společnosti EXON, s.r.o. Tyto mapy slouží k nalezení úzkých míst v procesu za účelem jeho optimalizace. První část se věnuje literární teorii související s procesním managementem, která je pak dále využita v praktické části. V práci je použita metoda vytváření procesních map procesů v podniku pomocí počítačové simulace. V rámci této metody je proces nejprve systematicky znázorněn, poté nadefinován k nalezení problematických míst. Díky takto získaným informacím jsou následně navržená taková řešení pro inovaci procesu, která povedou k efektivnějšímu fungování. Pro výzkum jsem si vybrala procesy v personálním řízení. Proces rozšiřování pracovních sil je v současné době zbytečně obtížný a bylo by možné jej zjednodušit zavedením nového informačního systému, který by umožnil snížení množství pracovníků podílejících se na fungování procesu. V práci jsou pak nastíněné přínosy, náklady a rizika spojená s inovací změn. Poslední část se zabývá konzultací navrženého zlepšení s vedoucími pracovníky, kteří zpracovávají tento proces.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented work is focused on the application of business process modelling using process maps in the company EXON, s.r.o. These maps are used to find bottlenecks in the process in order to optimize it. The first part deals with the literary theory related to process management, which is then used in the practical part. The work applies the method of process maps creation using computer simulation in the company. Within this method, the process is first systematically drawn, then defined to find problematic areas. Consequently, solutions for the process innovation are proposed, leading to more efficient operation. For the research, I chose processes in the personnel management. The process of expanding the workforce is currently unnecessarily demanding and could be simplified by introducing a new information system, enabling to reduce the number of workers participating in work on the process. The work then outlines the benefits, costs and risks associated with innovation of the changes. The last part deals with the consultation of the proposed improvement with the managers involved in this process.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_DuongovaThuTam.pdfPlný text práce2,95 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Duongova_Thu Tam_v.pdf Pavlak oponent.pdfPosudek oponenta práce222,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
duongova_thu_tam_v.pdfPosudek vedoucího práce213,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Duongova - prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce52,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40004

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.