Název: Finanční plánování na příkladu konkrétního podniku
Autoři: Fialová, Martina
Vedoucí práce/školitel: Černá Marie, Ing. Ph.D.
Oponent: Trávníčková Marie, Ing.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40381
Klíčová slova: finanční plánování;finanční plán;finanční analýza;metody finančního plánování;zemědělství
Klíčová slova v dalším jazyce: financial planning;financial plan;financial analysis;methods of financial planning;agriculture
Abstrakt: Cílem této práce je sestavení návrhu finančního plánu vybraného podniku. Nejprve se práce zabývá teoretickými východisky, která stanovují možné postupy tvorby finančního plánu a následně jsou promítnuta v praktické části. Samotné plánování je poté aplikováno na společnosti, která působí v odvětví zemědělství. Tato společnost neprovádí finanční plánování a výstup z práce by jí měl poskytnout návod, jak k finančnímu plánování přistupovat. Podklady pro sestavení plánu jsou finanční analýza za předcházející čtyři účetní období a analýza externího prostředí podniku. Samotný finanční plán je sestaven ve variantě nejpravděpodobnější, optimistické a pesimistické.
Abstrakt v dalším jazyce: Aim of this thesis is to draw up a financial plan for a particular company. The first part of the thesis contains of the theoretical background of the topic with some procedures and methods of financial planning explained. It is then subsequently used in the practical part when there is a financial plan suggested for a company that operates in the field of agriculture. The aforementioned company does not make financial plans, therefore the results of this thesis could provide it some kind of guidance on how to conduct the process of financial planning. Financial analysis of the four previous years and analysis of the external factors serve as a basis for drawing up the financial plan. It is made in three different variants which are the most probable, optimistic and pesimistic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
K18N0008K_DP_FIALOVA.pdfPlný text práce772,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fialova_VP.pdfPosudek vedoucího práce343,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fialova_OP.pdfPosudek oponenta práce127,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Fialova.pdfPrůběh obhajoby práce128,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40381

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.