Název: Porovnání postupů ZZS v ČR a SRN při kontaktu s vysoce virulentní nákazou
Další názvy: Comparison of Procedures by Emergency Medical Services in the Czech Republic and Germany in Case of Contact with High Virulent Infection
Autoři: Futera, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Kordík Jan, Ing.
Oponent: Pfefferová Eva, Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40914
Klíčová slova: záchranná služba;vysoce virulentní nákaza;mimořádná událost
Klíčová slova v dalším jazyce: emergency services;high virulent infections;emergency incident
Abstrakt: Tématem bakalářské práce je porovnání postupů záchranných služeb v České republice a ve Spolkové republice Německo při kontaktu s osobou potencionálně nebo prokázaně nakaženou vysoce virulentní nákazou. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou popsány nebezpečné nákazy z obecného hlediska, jejich rozdělení a možnosti klinického vyšetření. V další kapitole jsou podrobněji uvedeny vybrané vysoce nakažlivé nemoci s jejich charakteristikou a uvedením možné léčby. Následující část je věnována ochraně před těmito nákazami. Závěr teoretické části se zabývá samotnými postupy českých a německých výjezdových skupin při zásahu u potencionálně nakažených osob. Praktická část, jejímž hlavním úkolem je vytvoření přehledového materiálu poukazujícího na odlišnosti nebo právě podobnosti postupů v obou zmíněných státech, popisuje samotná srovnání a prezentuje výsledky dotazníkového šetření, které proběhlo mezi zdravotnickými záchranáři v České republice a Spolkové republice Německo.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor thesis is a comparison of procedures by emergency services in the Czech republic and in Germany in case of contact with person, who is potencially infected with high virulent infection. The thesis is divided into the theoretical and practical part. Theoretical part describes high virulent infections from the general point of view, their dividing and possibilities of clinical examination. In the next chapter, there are described selected high virulent infections in detail with their characteristics and possibilities of treatment. The following chapter is dedicated to the protection against these infections. Last section of the theoretical part deals with the procedures of Czech and German emergency medical services in the dispatch to a potencionally infected person. The practical part, which has the main goal to collect some summarizing material pointing to the differences or similarities of the procedures in these two countries mentioned higher, describes the comparison and presents results of questionnaire, which was completed by paramedics from the Czech republic and the Federal republic of Germany.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Futera_Jakub_ZDZ_BP.pdfPlný text práce2,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Futera_VP.pdfPosudek vedoucího práce303,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Futera_OP.pdfPosudek oponenta práce505,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Futera.pdfPrůběh obhajoby práce341,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40914

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.