Název: Video – autorské video
Další názvy: Video- author´s video
Autoři: Víznerová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Morávek Jan, MgA.
Oponent: Bytelová Denisa, Mgr. BcA.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43999
Klíčová slova: anatomie;patologie;medicína;ilustrace;animace;instalace;morbidita;neurony;prostorový zvuk;operace
Klíčová slova v dalším jazyce: anatomy;pathology;medicine;illustration;animation;installation;morbid;neurons;surround sound;surgery
Abstrakt: Ve své diplomové práci se zabývám tématem medicíny (konkrétně patologie, anatomie, operací), ale hlavně morbiditou. Zároveň pracuji s představivostí diváka. Nechci jen říct: Tenhle clovek spadl ze skaly, rozrazil si lebku a neprezil". Chci ukazat dusledek (tedy v tomto pripade treba prave rozrazenou lebku) a po divakovi chci, aby si predstavil co k tomu vedlo, jak se to stalo, proc se to stalo a prezil ten clovek vubec? Uz jen fakt, ze moje prace spusti v divakovi tento proces na chemicke urovni, kdy neurony zacinaji pracovat, mozek zpracovava data a predstavy, tak se vlastne takove male umelecke dilo z meho pohledu deje i v divakovi samotném. DP je složená z 6 animovaných ilustrací "rozbitých" těl (6 různých příběhů), doplněná o 5.1 zvukovou stopu pracujících neuronů podkreslující celou instalaci.
Abstrakt v dalším jazyce: In my diploma thesis I am dealing with morbid medicine topics (pathology, anatomy, surgeries). Also I am working with imagination of viewer. I don't want to simply draw something and say: "Well... this guy fell down from the reef, crushed his skull and died." I want to show the consequence (in this case it is the crushed skull) and say to the viewer: "Try to imagine what happened, why it is happened, and what is the consequence of it." This process of thinking switches on chemical process. Neurons starts to do their job, brain is processing data and visions, so this whole process is kind of a small piece of work in everyones body. Diploma thesis consist of 6 animated illustrations of "broken" bodies (6 different stories), which is complement of 5.1 audio of working neurons.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Viznerova.pdfPlný text práce98,79 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Viznerova.pdfPosudek oponenta práce499,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Viznerova_0.pdfPosudek vedoucího práce483,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Viznerova_1.pdfPrůběh obhajoby práce259,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43999

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.