Název: Porovnání tradičních výrobních postupů s postupy využívající moderní technologie u pacientů s dětskou mozkovou obrnou.
Další názvy: Comparison of traditional production methods with methods using modern technologies in patients with cerebral palsy.
Autoři: Bažiková, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Firýtová Rita, Mgr.
Oponent: Zahradnická Ilona, PhDr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44260
Klíčová slova: dětská mozková obrna;sádrování;skenování;3d tisk
Klíčová slova v dalším jazyce: cerebral palsy;plastering;skenning;3d printinng
Abstrakt: Tato bakalářská práce pojednává o onemocnění dětské mozkové obrny a technologiách, kte-rými můžeme docílit ortotického vybavení pro děti s tímto onemocněním. V teoretické práci je stručně popsáno onemocnění dětské mozkové obrny s jeho výskytem, formami a ortotic-kým vybavením. Dále je obecně popsán tradiční výrobní postup, který zahrnuje hlavně práci se sádrou. Moderní technologie jsou rozděleny do tří části podle postupnosti výroby. Také je zde krátce spomenuta možnost frézováni a přepojení s tradiční metodou. Praktická část ob-sahu vyšetření pacienta, které je důležitou součástí pro správní indikaci pomůcky. Formou kazuistiky je popsán jeden pacient, pro kterého byly vyrobeny ortézy oběma způsoby. Po-rovnáním těchto postupů bylo vyhodnoceno, že moderní technologie může výrazně zefektiv-nit práci a zvednou její úroveň.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the disease of cerebral palsy nad the technologies by witch we can achieve orthotic equipment for childres with this disease. The theoretical work briefly descibes the disease of cerebral palsy with its occurence, forms and orthotic equipment. Furthermore, the traditional production proces is generally described, which mainly includes work with gymsum. Modern technologies are divided into three parts accordind to the sequence of production. The possibility of milling and switching with the tradition method i salso briefly mentioned here. The practical part of the content of the patientś examination, witch is an important part of the administrative indication of the device. One patient is described in the porm of a case report, for whom orthoses were made in both ways. By com-paring these procedures, it was evaluated that modern technology can sifnificantly streamline work and raise its level.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bazikova_zuzana_opr_bp.pdfPlný text práce2,62 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
1_BP_VP_Bazikova.pdfPosudek vedoucího práce267,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bazikova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce452,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bazikova.pdfPrůběh obhajoby práce378,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44260

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.