Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Šedivková, Vendula | |
dc.contributor.referee | Cimler Petr, Doc. Ing. CSc. | |
dc.date.accepted | 2021-6-14 | |
dc.date.accessioned | 2022-04-18T22:10:44Z | - |
dc.date.available | 2019-10-22 | |
dc.date.available | 2022-04-18T22:10:44Z | - |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.date.submitted | 2021-5-10 | |
dc.identifier | 81862 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/47421 | - |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá nákupem potravin v kontextu ochrany spotřebitele a spotřebitelských preferencí. Cílem práce je zjištění spotřebitelských preferencí při nákupu potravin a pochopení, jak spotřebitel vnímá kvalitu potravin. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické části. V teoretické části jsou definovány pojmy spotřebitel, kvalita, kvalita potravin a bezpečnost. Dále se teoretická část zabývá problematikou nákupu potravin, jejich označováním a balením, definuje legislativu v oblasti kvality potravin, dvojí kvalitu potravin, značky kvality či prodej potravin online. V praktické části jsou podrobně popsány a shrnuty výsledky kvantitativního výzkumu prováděného prostřednictvím dotazníkového šetření. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení. | cs |
dc.format | 61 | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=81862 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení | |
dc.subject | spotřebitel | cs |
dc.subject | nákup potravin | cs |
dc.subject | kvalita | cs |
dc.subject | kvalita potravin | cs |
dc.subject | bezpečnost potravin | cs |
dc.title | Nákup potravin v kontextu ochrany spotřebitele a spotřebitelských preferencí | cs |
dc.title.alternative | Purchase of food in the context of consumer protection and preferences | en |
dc.type | bakalářská práce | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | |
dc.description.result | Obhájeno | |
dc.description.abstract-translated | Bachelor Thesis deals with food purchases in the context of consumer protection and consumer preferences. The aim of the thesis is to identify consumer preferences when buying food and to understand how the consumer perceives the quality of food. The thesis consists of two parts, the theoretical and practical part. The theoretical part defines the terms consumer, quality, food quality and safety. Furthermore, the theoretical part deals with the issue of food purchase, labelling and packaging, defines legislation in the field of food quality, dual quality of food, quality label or online sale of food. The practical part describes in detail and summarises the results of quantitative research carried out through the questionnaire. At the end of the thesis, proposals and recommendations are presented. | en |
dc.subject.translated | consumer | en |
dc.subject.translated | food purchase | en |
dc.subject.translated | quality | en |
dc.subject.translated | food quality | en |
dc.subject.translated | food safety | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace - Vendula Sedivkova..pdf | Plný text práce | 1,6 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sedivkova_Vendula_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 123,16 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sedivkova_Vendula_o.pdf | Posudek oponenta práce | 130,44 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Sedivkovaob.pdf | Průběh obhajoby práce | 31,38 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/47421
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.